Događaji Svet

Proglašeni najsnažniji muškarac i žena na svetu za 2015. godinu na CrossFit Igrama

Karson, Kalifornija – Nakon četiri dinamična dana oštrog CrossFit takmičenja, Ben Smit i Katrin Davidsdotir osvojili su titule NajFit muškarca i NajFit žene na Zemlji™ na 2015 Reebok CrossFit igrama.  Smit i Davidsdotir uspešno su se takmičili u jakoj konkrenciji najizdržljivijih svetskih sportista i osvojili pobedničku krunu pred punim tribinama  StubHub centra u Karsonu u Kaliforniji.

CrossFit Igre
CrossFit Igre

Ove godine bila je žestoka borba za prvo mesto u muškoj konkurenciji, između Smita koji je sedam godina takmičar na ovim igrama,  i Mata Frejzera favorita na Igrama sa preko 13 učešća. Smitova pobeda označila je promenu na vrhu u muškoj konkurenciji još od  2011. godine, stavivši tačku na četvorogodišnju vladavinu veterana Riča Froninga koji je umesto u pojedinačnoj konkurenciji sada osvojio timski trofej, jer je predvodio do pobede ekipu CrossFit Mayhem Freedom u kategoriji timova.

Ben Smit
Ben Smit

NajFit muškarac na svetu, Smit, izjavio je: “Nisam promenio ništa u svom treningu niti u bilo kom programu, mislim da je ključ dolazak na igre sa više samopouzdanja. Ove godine sam išao na svako takmičenje i dao 100% sebe. Nisam hteo da se štedim ni na jednoj vežbi“.

U ženskoj konkurenciji, teren su zasenile neke od najupečatljivijih vežbi debitantkinja na takmičenju, Katrin Davidsdotir sa Islanda popela se na pobedničko postolje prvi put a pratile su je dve takmičarke koje su takođe učestvovale po prvi put na Igrama: Tia-Kler Tumej iz Australije, proglašena za najboljeg debitanta na Igrama, i njena zemljakinja sa Islanda,  Sara Sigmundsdotir. Katrin Davidsdotir je nedavno bila gošća Srbije, kada je održala treninge i radionicu na prvom međunarodnom CrossFit takmičenju u Beogradu „CrossFit Serbian Throwdown 2014“.

Katrin
Katrin

“To što se Sara takmičila veoma mi je značilo jer smo ohrabrivale jedna drugu tokom celog događaja“, Katrin je prokomentarisala. „Ova godina na Igrama je bila veoma teška, sa mnogo prepreka sa kojima se nisam susrela ranije. Morala sam na licu mesta da se odlučim o tome kako mogu da ih prevaziđem. Bilo je toliko novih ljudi na takmičenju i to što vidimo dve početnice kako stoje na podijumu sa mnom,  dokaz je koliko CrossFit raste.“

Pobednici
Pobednici

Potpredsednik Reebok funkcionalnog treninga, Keni Gambl, je dodao: „Dizajniranje i razvoj najbolje CrossFit obuće i odeće je nešto zbog čega se Reebok veoma ponosi. Kompletne  Reebok CrossFit Igre 2015 i cela sezona  su veoma posebne za nas jer smo obeležili pet godina partnerstva i razvoja sa CrossFit sportom. Ovi neverovatni sportisti stavili su naše proizvode na probu na ovim događajima. U ovom periodu svake godine Reebok dobija još više inspiracije i entuzijazma zbog neograničenog potencijala koji ima CrossFit i mi se radujemo daljem razvoju naših proizvoda  za CrossFit zajednicu.“

CrossFit Igre
CrossFit Igre

Reebok je naslovni sponzor CrossFit Igara od 2011. godine i nastavlja da investira u sport i zajednicu svake godine.

Tokom održavanja finala, Reebok je obezbedio opremu za takmičare, što je obuhvatilo najnovije patike Reebok CrossFit Nano 5.0.  Dizajnirana uz pomoć CrossFit zajednice, za CrossFit sportiste – revolucionarne patike Reebok CrossFit Nano 5.0 su idealna obuća za CrossFit, kombinuju fleksibilnost, stabilnost i izdržljivost. Reebok CrossFit Nano 5.0 patike dostupne su online na linku http://shop.reebok.com i na zvaničnoj CrossFit online prodavnici store.crossfit.com.

Za više informacija na raspolaganju je sajt  2015 Reebok CrossFit Igara: http://games.crossfit.com.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.