Muzika Svet

Pogledajte spot „Shot In The Dark“ koji najavljuje novi album AC/DC

Australijski teškaši AC/DC podelili su sa svetom video spot prvog sigla “Shot In The Dark” sa budućeg novog albuma POWER UP. Spot je režirao dugogodišnji saradnik grupe, David Mallet.

Na linkovima OVDE i OVDE možete pogledati prisećanje članova benda i reditelja vezano za njihove najbolje i najveće video spotove u karijeri.

AC/DC če objaviti novi, sedamnaesti studijski album, POWER UP (Columbia/Menart) 13.novembra ove godine. Time su prekinuli pauzu dugu šest godina, nakon izlaska albuma “Rock Or Bust”  ( 2014).

Priprema za ono što nas čeka sadržana je u njihovom novom singlu  Shot In The Dark”, ali najvažnije je da je sastav ostao nepromenjen, što znači da su  Angus Young [vodeća gitara], Brian Johnson [vodeći vokal], Cliff Williams [bas gitara], Phil Rudd [bubnjevi] i Stevie Young [ritam gitara] na svojim pozicijama i još jednom spremni za muzičke okršaje. 

Nema promene ni u produkcjiji,  Brendan O’Brien koji je producirao  Black Ice (2008) i Rock Or Bust (2014), ponovo je tu. Opremljeni za novu dekadu pred sobom, AC/DC su spremili dvanaest novih pesama, u prepoznatljivom zvuku benda i u svoj svojoj sviračkoj moći, na koju su itekako ponosni.

POWER UP  album biće dostupan u višestrukim konfiguracijama, od digitalne verzije, preko diska (standarni i deluks) , kao i na vinilu (180 grama, u duplom omotu). Limitirani deluks komplet POWER UP biće ultimativna  poslastica za fanove,  sa strane će imati dugme koje kada se pritisne aktivira svetleći neonski logo AC/DC , dok sa ugrađenih zvučnika odzvanjaju uvodni taktovi singla “Shot In The Dark”. Unutrašnjost kompleta obuhvata disk novog albuma u mekanom pakovanju, sa knjižicom od 20 strana u kojoj se nalaze ekskluzivne fotografije grupe. Tu je i USB kabl na punjenje, koji omogućava da komplet stalno svetli I bude aktivan.  Planiraju se i limitirane verzije LP izdanja.

Pogledajte redosled pesama na albumu “POWER UP”.

 1. Realize
 2. Rejection
 3. Shot In The Dark
 4. Through The Mists Of Time
 5. Kick You When You’re Down
 6. Witch’s Spell
 7. Demon Fire
 8. Wild Reputation
 9. No Man’s Land
 10. Systems Down
 11. Money Shot
 12. Code Red

(AC/DC-autor  fotografije:Josch Cheuse)

O AC/DC:

Jedna od najuticajnijih rock grupa u istoriji,  AC/DC, ostvarila je neverovatan tiraž od preko 200 miliona prodatih albuma širom sveta, dok su samo u Americi do sada prodali preko 71.5 miliona primeraka svojih izdanja. Dvostruko dijamantski tiraž albuma Back In Black učinio je AC/DC najtiražnijom grupom ikada, a nalazi se na trećem mestu najprodavanijih albuma  svih izvođača ikada, pri čemu sadašnji  dostignuti tiraž 50 miliona, raste iz godine u godinu. Bend je ušao u Rock and Roll kuću slavnih 2003. godine, a dobitnici su i jedne GRAMMY nagrade za najbolji hard rock nastup (“War Machine”, 2010). Grupa nastavlja da svira pred rasprodatim stadionima na mnogim kontinentima, radili ne radili, godišnje prodaju milione ploča i generišu milijarde digitalnih pregleda. Novim albumom, POWER UP, AC/DC vas pozivaju da se uključite i naelektrišete dobrim zvukom. 

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.