Svet

Opel nastavlja stazama uspeha u Evropi

Riselshajm. Opel ostaje na stazama uspeha u Evropi: po preliminarnim brojkama za jun, broj novih registracija automobila je povećan za više od 9.800 vozila u odnosu na isti mesec prošle godine, što je porast od 9 odsto, koji je rezultirao sa 118.600 novih registracija. Tržišni udeo u junu je iznosio 6,35 odsto. Opelov rezultat u prvih šest meseci 2015. je takođe pozitivan, uprkos izlasku sa ruskog tržišta. Od januara do juna, proizvođač iz Riselshajma je prodao 582.300 vozila, što je porast od tri odsto, odnosno oko 18.400 jedinica više nego u istom periodu 2014. To je ekvivalentno napretku, što se tržišnog udela tiče, od 5,9 odsto.

„Povećanje prodaje na više od 20 tržišta u prvih šest meseci pokazuje da se naši modeli dopadaju kupcima. Novi Opel KARL, za koji smo primili već 30.000 porudžbina, naš sistem personalne konektivnosti i servisne asistencije Opel Onstar, kao i nova Astra, kreiraće dodatni podsticaj za dalji rast“, rekao je Peter Kristijan Kispert (Peter Christian Küspert), potpredsednik Prodaje i postprodaje Opel grupe.

Opel nastavlja stazama uspeha u Evropi
Opel nastavlja stazama uspeha u Evropi

U prvoj polovini 2015., Opel je zabeležio porast u registracijama na 20 evropskih tržišta uključujući Nemačku (+2 odsto), Ujedinjeno Kraljevstvo (+4 odsto), Francusku (+7 odsto), Španiju (+18 odsto), Italiju (+17 odsto), Portugal (+21 odsto), Poljsku (+20 odsto) i Tursku (+36 odsto). Marka je zabeležila povećanje tržišnog udela na više od 13 evropskih tržišta. Opel je najveći napredak, što se tržišnog udela tiče, postigao u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Estoniji, Bugarskoj, Srbiji i Poljskoj.

U junu, Opel je osvojio prvo mesto kada je reč o tržištu putničkih automobila u Mađarskoj, sa tržišnim udelom od 11,3 odsto. Proizvođač iz Riselshajma je takođe osvojio drugo mesto po broju registracija u Austriji (tržišni udeo 7,57 odsto) i Holandiji (tržišni udeo 8,1 odsto). Pored toga, Opelova sestrinska marka, Vauxhall, bio je „broj dva“ na britanskom tržištu kako u junu (tržišni udeo 11,66 odsto), tako i u prvih šest meseci tekuće godine (tržišni udeo 10,35 odsto).

Mokka je još jednom bila vodeća u portfoliju putničkih automobila, sa povećanjem prodaje od preko 20.000 jedinica, odnosno 28 odsto. Broj registrovanih Corsi je porastao za oko 18.000 jedinica ili dvanaest odsto, da bi usledio ADAM sa više od 2.500 primeraka ili devet odsto.

Opel je bio izuzetno uspešan i sa svojom gamom lakih komercijalnih vozila, računajući period od januara do juna. Broj registracija je povećan za 25 odsto na 51.500 jedinica. Tržišni udeo je istovremeno povećan za 0,56 odsto na 4,03 odsto. Sve tri linije lakih komercijalnih vozila su zabeležile porast prodaje, s tim što je Movano napredovao za 34 odsto, Vivaro za 27 odsto a Combo za 15 odsto.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.