Svet

Novi Lenovo ThinkPad i PC računari za veći izbor malih i srednjih preduzeća

Lenovo je danas predstavio najnoviju ponudu svojih laptop i desktop računara koji su specijalno kreirani za mala i srednja preduzeća. Uz najmodernije aplikacije i stilizovan izgled, ova ponuda uključuje ThinkPad E seriju, ažuriranu Lenovo M, B i E seriju laptopova, S seriju desktop računara, kao i elegantne „all-in-one“ višenamenske računare. Mala i srednja preduzeća su u potrazi za PC rešenjima koja će im smanjiti IT glavobolje i povećati efikasnost i saradnju među zaposlenima, kako u kancelariji tako i u pokretu. Ovim kompanijama je neophodno da imaju adekvatnu zaštitu krucijalnih podataka s obzirom da planiraju da prošire svoje poslovanje i na cloud uslugu.

Savršena kombinacija za rad i u kancelariji i u pokretu – ThinkPad E Serija

Pouzdani i snažni računari ThinkPad E serije, sa dostupnim ekranima dijagonale 14 i 15.6 inča i anti-reflektujućom tehnologijom, nude odlične performanse, izvanrednu mobilnost i  karakteristike. Namenjeni su korisnicima u malim preduzećima kojima je neophodna najmodernija tehnologija koja će zadovoljiti sve njihove poslovne potrebe i pružiti im najbolju vrednost za uložen novac.

S500z_Monitor mode_Win 10 Ministart Cortana

 • Opciona bezbednosna aplikacija za skeniranje otiska prsta koja štiti računar od eksternih pretnji i olakšava pristup računaru tako što omogućuje korisnicima da kreiraju komplikovanije i bezbednije lozinke koje su povezane sa njihovim otiskom prsta.
 • Dužina trajanja baterije i do 9 sati, što omogućuje praktično celodnevno korišćenje računara, čak i van kancelarije.
 • Najnovija generacija Intel i AMD procesora koji omogućuju i do 10 odsto bolje performanse i do 34 odsto poboljšanu grafiku.
 • Zahtevni korisnici će biti zadovoljni dodatnom opcijom diskretne grafike, do 16GB memorije i SSD hard diskom koji obezbeđuje stabilnost i efikasnost.
 • Fleksibilni portovi uključujući tri USB3, jedan HDMI i jedan Gigabit Ethernet ulaz za lakši pristup i povezivanje u kancelariji.
 • ThinkPad E560 ima i opcioni dodatak u vidu Intel RealSense Technology 3D kamere. Sa nikad većim brojem 3D aplikacija za dizajn i kreativnost, saradnju i bezbednost zasnovanu na prepoznavanju lica, mogućnosti su praktično neograničene.
 • ThinkPad E serija zadovoljava najviše Energy Star 6 i GreenGuard standarde a takođe ima i EPEAT Gold worldwide sertifikat.

Pored toga, Lenovo nudi širok izbor dodatnih garancija, usluga i poboljšane opcije za podršku koje imaju za cilj da zaštite investiciju korisnika, smanje ukupne troškove vlasnika računara i smanje glavobolje IT sektora.

S200z_Black_Standard_05

Neophodne karakteristike u lepo dizajniranom i pristupačnom modelu

Najnoviji Lenovo desktop i laptop računari su opremljeni brojnim aplikacijama i lepo su dizajnirani. Namenjeni su za kompanije koje za svoje poslovne aktivnosti traže odličnu vrednost uz adekvatne karakteristike, i na taj način im obezbeđuju bezbedno i efikasno radno okruženje.

Pored najnovijih Intel ili AMD procesora, ovi poboljšani modeli uključuju i SSD hard diskove i diskretnu grafiku na određenim modelima, kao i WiFi i Bluetooth konekciju za lakše povezivanje na mrežu i periferne uređaje, što je savršeno za open office kompanije ili maloprodajne objekte.

E51

Desktop računari pružaju širok spektar različitih veličina monitora i konfiguracija, a dostupni su i uz ozbiljne bezbednosne aplikacije kao što su Smart USB zaštita i Lenovo Bluetooth Lock aplikacija:

 • „All-in-one“ višenamenski Lenovo računari S serije nude prefinjen i stilizovan dizajn uz odlične performanse i pristupačnu cenu. Dostupni su uz različite veličine monitora, uključujući 19.5, 21.5 ili 23-inčne full HD monitore sa opcionom tehnologijom ekrana osetljivih na dodir kako bi na najbolji mogući način iskoristili Windows 10 operativni sistem.
 • Lenovo S200 desktop računar i S500 small form factor računar su idealna rešenja za korisnike koji žele klasične desktop računare sa velikim skladišnim prostorom i mogućnošću za nadogradnju. Kompaktan small form factor računar S500 je 26 odsto manji od standardnih small factor desktop računara.

Laptopovi su dostupni sa različitim karakteristikama, od pristupačnih modela sa brojnim korisnim aplikacijama do izuzetno tankih računara visokih performansi:

 • Najnoviji Lenovo M41 laptop je idealan za poslovne korisnike u pokretu kojima je neophodna snaga u tankom i laganom kućištu. S obzirom da je težak samo 1.8 kg, ovaj laptop je opremljen 14-inčnim full HD ekranom sa IPS anti-reflektujućom tehnologijom. Sa opremom koja uključuje i najnoviji Intel Core i7 procesor, diskretnu AMD Radeon R7 grafiku, 16GB memorije i SSD hard disk, on nudi besprekorne performanse i do 9 sati u pokretu.
 • Idealni za poslovne korisnike u pokretu koji zahtevaju poboljšanu sigurnost, moćni Lenovo E41 i E51 laptopovi nude 14-inčni i 15.6-inčni full HD ekran, opcionu sigurnosnu aplikaciju za očitavanje otiska prsta kao i širok asortiman aplikacija koje poboljšavaju produktivnost.
 • Lenovo B41 i B51 nude izuzetnu vrednost za uložen novac za svakodnevne poslovne potrebe. Iznenađujuće pristupačni i dostupni uz širok spektar različitih konfiguracija, ovi laptopovi se mogu podesiti tako da odgovaraju svim potrebama korisnika.

Izjava 
„Korisnici u malim preduzećima žele mogućnost da rade u pokretu i da budu bezbedni i zbog toga traže pouzdane računare visokih performansi kako bi mogli da sprovode svoje poslovne aktivnosti. Laptopovi pružaju kompletnu mobilnu fleksibilnost uz odličnu bateriju dok desktop računari ispunjavaju sve rigorozne zahteve u savremenom poslovnom okruženju”, izjavio je Dilip Batija (Dilip Bhatia), potpredsednik jedinice za PC dizajn i Marketing u kompaniji Lenovo. „Naš najnoviji asortiman proizvoda je kreiran za mala preduzeća i nudi korisnicima stabilnost uz sigurnosne karakteristike svetske klase, prepoznatljivu pouzdanost i različite režime rada koji im daju slobodu da rade kako njima odgovara.”

Cene i dostupnost1

ThinkPad E460 i E465 će biti dostupni od novembra sa početnim cenama od 549 odnosno 449 američkih dolara.

ThinkPad E560 i E565 će biti dostupni od novembra sa početnim cenama od 549 odnosno 479 američkih dolara.

Lenovo S200z, S400z, S405z i S500z će biti dostupni na određenim trštima u poslednjem kvartalu 2015. godine. Molimo vas da kontaktirate lokalne distributere za cenu.

Lenovo S200 Tower i S500 small factor računar će biti dostupni na određenim tržištima u poslednjem kvartalu 2015. godine. Molimo vas da kontaktirate lokalne distributere za cenu.

Lenovo M41, E41, E51, B41 i B51 laptopovi će biti dostupni na određenim trštima u poslednjem kvartalu 2015. godine. Molimo vas da kontaktirate lokalne distributere za cenu.

 

Za najnovije vesti o Lenovo proizvodima, prijavite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter-u i Facebook-u.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.