Svet

Najveći start ap centar jugoistočne Evrope u Beču

U srcu Beča u poslovno-hotelskom kompleksu „Design Tower“ biće smešten jedan od najvećih start ap centara u jugoistočnoj Evropi. Kompanija „weXelerate“ okupiće na jednom mestu velika preduzeća, investitore, zajedničke poduhvate, start ap preduzeća, poslovne inkubatore i partnere u oblasti prodaje i usluga kako bi sarađivali na razvoju novih digitalnih poslovnih modela. Preduzetnici i njihovi partneri fokusiraće se na tri inovativne oblasti, internet stvari, tehnologije u oblasti finansijskih sistema i medije.

Centar će raditi neprekidno 365 dana u godini, a celokupno prizemlje biće javno dostupan zajednički prostor za rad. Na prvom spratu će biti smešten besplatan 100-dnevni „Akcelerator program“ za mlade preduzetnike od koga će profitirati uspešni kandidati. Poslovni prostor na drugom spratu rezervisan je za etablirana start ap preduzeća, dok će se investitori, partneri, velika preduzeća, savetnici i institucije podrške naći na trećem spratu. U okviru projekta organizovaće se i mnogobrojni događaji, diskusije i međunarodna gostovanja.

(c) www.annarauchenberger.com / Anna Rauchenberger – Wien, 02.02.2017 – FOTO v.l.: Thomas Polak (UNIQA), Markus Wagner (i5invest), Eveline Steinberger-Kern (Blue Minds Group), Dominik Greiner (Camouflage Ventures), Hassen Kirmaci (CEO, weXelerate)

„Naš svet se menja sve brže. Zajedno možemo da ubrzamo tempo inovativnog razvoja i dostignemo vrhunac produktivne aktivnosti u Austriji. Sada imamo šansu da stvorimo novi zaštitni znak na polju inovacija za celu jugoistočnu Evropu. Računamo da ćemo godišnje dobijati 10.000 prijava od start ap preduzeća iz čitavog sveta koji žele da sarađuju sa našim partnerima“, izjavio je Hasen Kirmači generalni direktor „weXelerate“. Prva zvanična prezentacija „weXelerate“ najavljena je za 9. mart 2017. godine u zgradi „DesignTower“ u Beču.

 

Za više informacija posetite www.wexelerate.com

Slika 1: © Anna Rauchenberger

Slika 2: © Uniqa/G. Menzl

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.