Svet

Milion evra za socijalno preduzetništvo

Privredna agencija Beča raspisala je konkurs pod nazivom „Socijalno preduzetništvo” kojim finansijski želi da podrži preduzeća iz sektora kreativne industrije a koji nude održiva rešenja za socijalne, ekološke i društvene probleme.

Za najbolje projekte obezbeđeno je i do 200.000 evra. „Ovim konkursom želimo da pokažemo da socijalno i održivo preduzetništvo ne protivreči ekonomskom uspehu. Investiranje u bolju društvenu budućnost može jednom gradu i njegovoj privredi doneti samo dobro,” uverena je članica gradskog veća za privredu u Beču, Renate Brauner. Za ovaj projekat na raspolaganju je ukupno million evra.

Trend ka socijalnoj i ekološkoj održivosti u preduzetništvu sve je primetniji u Beču. Tako je na primer napravljen inovativni tablet za slepe i slabovide, ali i automat za peciva koji kupcima omogućuje da kupe pecivo i nakon što se pekara zatvori.

Preduzeća čije su ideje u skladu sa kreativnošću i socijalnim preduzetništvom, mogu se prijaviti do 15. septembra za program „creative_focus” na sajt Privredne agencije u Beču: www.wirtschaftsagentur.at.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.