Svet

Međunarodni Sajam knjiga u Beču 2015

Međunarodni sajam knjiga u Beču „Buch Wien 15“ održava se osmi put od 12. do 15. novembra. U okviru sajma biće organizovani Noć knjige 11. novembra i Nedelja čitanja od 09. do 15. novembra.

Na ovogodišnjem sajmu učestvovaće 265 pojedinačnih izlagača iz 15 zemalja – Austrije, Nemačke, Švajcarske, Mađarske, Češke, Slovačke, Rumunije, Poljske, Italije, Španije, Francuske, Luksembruga, Švedske, Irana i Saudijske Arabije.

Tema ovogodišnjeg sajma je razumevanje između kultura, a na programu najvećeg sajma knjiga u Austriji je i preko 450 književnih večeri, diskusija i performansa. Na otvaranju učestvuju Adolf Mušg koji će predstaviti svoju knjigu „Japanska torba“ i češki književnik Tomaš Sedlaček sa svojom najnovijom knjigom o turbokapitalizmu današnjice.

Noć knjige će se odvijati uz pratnju muzičkog programa, razgovorima o novim knjigama i kviza o knjizi. Posetioci će imati priliku da donesu knjige iz svojih biblioteka ukoliko žele da antikvari procene njihovu vrednost.

Ove godine će po prvi put na sajmu biti prisutne i antikvarne knjige. Specijalne ture daju uvid u svet lepih i retkih knjiga, dok će restauratorka knjiga govoriti o tehnikama poveza knjiga i o tome kako se stare knjigu mogu očuvati u dobrom stanju.

Pored bogatog programa na sajmu je u ponudi i najobuhvatniji program za decu i mlade kao nikad do sada. U oko 126 termina sva deca i mladi mogu pronaći nešto za sebe.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.