Međunarodni dan sreće

0

U svetu se danas obeležava Međunarodni dan sreće.

Cilj proslave ovog dana, koji je 2012. godine proglasila Generalna skupština Organizacije ujedinjenih nacija (GS OUN), jeste da se poveća svest o važnosti potrage za srećom i dobrobiti celokupnog stanovništva. Pravilan i uravnotežen privredni rast bazira se na održivom razvoju, iskorenjivanju siromaštva i podsticanju blagostanja svih naroda.

„Većina ljudi je nesrećna zato što kada su srećni žele da budu srećniji”Ingrid Bergman, švedska glumica.

Zato se pozivaju sve zemlje članice, kao i druge međunarodne i lokalne organizacije, da se udruže u promovisanju navedenih ciljeva, kako bi na taj način angažovali javnost u podizanju svesti o važnosti sreće. Pandan Međunarodnom danu sreće jeste Svetski dan smeha, koji svake godine proslavljamo 10. januara, odnosno 2. maja.

Podsetimo se spota i pesme „Sreća” Farela Vilijamsa:

Takođe, danas se obeležava i Nacionalni dan borbe protiv raka dojke i prvi dan proleća, to jest ravnodnevnice, dok će sutra biti proslavljen Svetski dan poezije.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine | Moje tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Kreativnost je osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, a bez nje je život besmislen! | Redovni sam član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend