Svet

Life Ball 2017. u Beču

„Life Ball“, koji se organizuje svake godine u skupštini grada Beča, spada u najveće svetske humanitarne događaje u borbi protiv side i HIV-a. Udruženje „AIDS Life“ od 1993. godine organizuje bal i time podržava ne samo borbu protiv side i HIV-a, već i tabua koji prate bolest. Nakon jednogodišnje pauze organizacija je proširila koncept, pa će pod novim nazivom „Life+“ raditi na podizanju svesti o ovoj bolesti tokom cele godine. Cilj nije samo promovisanje bala, već postizanje rezultata u borbi protiv side i HIV-a kroz reklamne kampanje, informisanje o bolesti i organizovanje radionica.

Slika © Peter Lindbergh

Kampanja „Know your status“ počela je 1. decembra 2016. godine i trajaće do 1. decembra 2017. godine. Cilj kampanje jeste da motiviše ljude da se testiraju i da testiranje na HIV/sidu postane uobičajeno kao poznavanje sopstvene krvne grupe. Na taj način sprečavamo širenje bolesti.

Slika © Life Ball / Ian Ehm

„Life Ball“ će biti održan 10. juna 2017. godine u skupštini grada Beča pod nazivom „Life Ball Next Generation“. Moto ovogodišnjeg bala glasi „Recognize the Danger“ – samo ukoliko se suočimo sa bolešću, možemo da reagujemo pravovremeno. Na poslednjem balu koji je održan 2015. godine prikupljene su donacije u neto iznosu od 2,3 miliona evra za nacionalne i internacionalne projekte pomoći.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.