Svet

Lenovo uvodi velike promene u partnerski program

Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je na Canalys Channels Forumu za EMEA region najavila velike promene u svom partnerskom programu. Ove promene nadovezuju se na uspešno pokretanje programa ONE Channel u 2015. godini. U okviru ovog programa, preko 1.000 kompanija se pridruživalo Lenovo partnerskom kanalu na mesečnom nivou.

lenovo

Kompanija Lenovo je uvela nove promene u svoj program kako bi partnerima olakšala da komuniciraju sa Lenovom, i sa ciljem da privuče 5.000 novih partnera iz EMEA regiona u toku ove godine, za šta će biti zadužen novi tim agenata za telefonsku prodaju. Partneri će imati korist od brojnih novih poboljšanja, kao što su nove partnerske kategorije, programi sa progresivnim bonusima, prilagođene cene za distributere i novi DCG sertifikati.

canalys-channel-forum

Na današnjem konkurentnom tržištu, Lenovo nastoji da konstantno stvara nove poslovne prilike u okviru svojih kanala, kao i da kreira podsticajne mere i aktivnosti za svoje partnere. Kompanija je imala značajne investicije u dva servisa u okviru kanala, koji imaju za cilj da podstaknu potražnju. Ove dve poslovne organizacije imaju timove od 170 agenata za telefonsku prodaju u EMEA regionu koji su formirani sa ciljem da podstaknu rast jedinice za mala i srednja preduzeća, tako što će povećati pokrivenost maloprodajnih kanala.

Pored toga, kompanija Lenovo je predstavila veliki broj inicijativa koje će služiti kao podsticaj njenim partnerima:

  • Nova partnerska kategorija koja partnerima obezbeđuje popuste od prvog potrošenog dolara, kao i direktan pristup Lenovo servisu za podršku u prodaji.

  • Novi „StarSeller“ program, progresivan bonus za određene modele, sa ciljem da se podstakne prodaja u ključnim strateškim kategorijama i segmentima koji podstiču rast u industriji.

  • Takmičenje za nove partnere koje podrazumeva nagrade koje partneri (koji ispunjavaju određene kriterijume) mogu osvojiti na nedeljnom nivou.

Fokusiranjem na kanale i prodaju u oblasti data centara, kompanija Lenovo svojim partnerima obezbeđuje znanje, kapacitete i tehnišku podršku koje će im omogućiti da napreduju i razvijaju se, a sve to uz pomoć jedinice za data centre u okviru kompanije.

Program „Lenovo Expert Achievers Programme“ (LEAP) omogućuje partnerima da steknu nova znanja, akreditacije i nagrade, pri čemu novi DCG (Data Center Ggroup) sertifikati nude brojne benefite. Partneri sada imaju mogućnost da dobiju dva Lenovo sertifikata, „Lenovo Certified Data Center Sales Professional“ i „Lenovo Certified Data Center Technical Sales Professional“, tako što će učestovati u radionicama i virtuelnim zadacima. Detaljan vodič dostupan je na Lenovo Portalu. Sertifikovani partneri takođe ostvaruju dodatne benefite kroz LEAP program.

Kompanija Lenovo konstantno unosi novine u svoje kanale i strategije kako bi ispunila zahteve partnera i išla u korak sa dinamičnim okruženjem u IT industriji. Upravo zbog toga, Lenovo je uveo nove pametne i automatizovane platforme i alate kako bi olakšao komunikaciju sa partnerima, kao što je brzo definisanje cena sa distributerima za male porudžbine ili količine, koje je integrisano u njihove platforme za e-poslovanje.

Pojednostavljen „ONE Channel“ program kompanije Lenovo podrazumeva jasno definisane popuste za celokupan portfolio proizvoda, kao i jedinstven portal koji objedinjuje jednostavne alate za pravljenje ponuda, pametne marketing platforme, brzu i jednostavu registraciju poslova i partnersku zajednicu (preko Lenovo partnerskog portala i LinkedIn-a).

„Lenovo ostaje posvećen poslovanju preko kompanijskih kanala kada su u pitanju PC računari, tableti i data centri, gde se 94 odsto poslovanja odvija preko sopstvenih kanala, pri čemu IT industriji nudi širok spektar inovativnih proizvoda, od nagrađivanog Yoga Book uređaja do najpouzdanijih serverskih rešenja”, izjavio je Paskal Burge (Pascal Bourguet), potpredsednik sektora za proizvode i kanale u kompaniji Lenovo (EMEA region).

„Shvatamo da je neophodno unositi inovacije u kompanijske kanale kako bismo obezbedili veću vrednost za proizvođače i partnere. U današnjem savremenom svetu, gde većina uređaja polako postaje pametna, mobilnost je neizostavna karakteristika uređaja, dizajn postaje jedna od osnovnih stavki prilikom donošenja odluka o kupovini, a aplikacije i cloud usluge postaju ključni elementi koji doprinose ukupnom korisničkom iskustvu. Jednostavnost, brzina, digitalna transformacija i poslovno okruženje su ključni faktori uspeha, a mi smo u skladu sa tim kreirali nove pametne platforme, usluge i alate koji će pomoći našim partnerima da budu lideri u ovim novim okruženjima”.

Kompanija Lenovo je glavni sponzor Canalys Channels Foruma u EMEA, APAC i LATAM regionima, koji će biti održani u periodu između oktobra i novembra 2016. godine.

Ovi forumi su jedini nezavisni događaji koji na jednom mestu okupljaju više menadžere najvećih tehnoloških proizvođača, distributere i partnere u kanalu, gde oni imaju prilike da diskutuju o trendovima u industriji, sklapaju nova partnerstva i stvaraju nove poslovne prilike. Pored izlaganja proizvođača i brojnih prezentacija, ovi događaji podrazumevaju i više od 3.000 „1 na 1“ sastanaka, svečanih večera i drugih aktivnosti koji služe kao odlična prilika za umrežavanje. Događaji su otvoreni za više poslovne menadžere, kako IT proizvođača tako i partnera u kanalu. Više informacija o samom događaju možete pronaći na stranici www.canalyschannelsforum.com

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) jeste kompanija vredna 46 milijardi dolara i lider je u pružanju inovativne potrošačke, komercijalne i preduzetničke tehnologije. Naš portfolio kvalitetnih, sigurnih proizvoda i usluga obuhvata računare (uključujući legendarne Think i multimode YOGA brendove), radne stanice, servere, skladišne sisteme, pametne televizore i liniju mobilnih proizvoda kao što su pametni telefoni (uključujući i Motorola brend), tablet uređaji i aplikacije. Pridružite nam se na LinkedIn-u, pratite nas na Facebook-u ili Twitter-u (@Lenovo) ili posetite www.lenovo.com.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.