Svet

Lenovo predstavio novi korporativni brifing centar

Lenovo podstiče saradnju između svojih korisnika i partnera pomoću novog korporativnog Brifing centra za region Evrope i Bliskog istoka (EMEA)

  • Predsednik Lenovo korporacije za region Evrope i Bliskog Istoka, Erik Kador (Eric Cador), zvanično je otvorio prvi korporativni brifing centar za region Evrope i Bliskog Istoka u Štutgartu.

  • Lenovo brifing centar za region Evrope i Bliskog istoka pruža interaktivno okruženje za komunikaciju sa korisnicima i ključnim industrijskim partnerima.

  • Lenovo će centru CERFACS (Evropski centar za istraživanje i korišćenje algoritmičkih rešenja za tehnološka i naučna pitanja) pomoći da zadovolji svoje potrebe za numeričkom simulacijom, a uz saradnju sa kompanijom Transtec obezbediće Tehnološkom univerzitetu u Karlsrueu bolje rešenje za bržu obradu podataka.

Nakon otvaranja globalnog HPC (High Performance Computing) centra za inovacije u martu, u Štutgartu, predsednik Lenovo korporacije za region Evrope i Blistog istoka, Erik Kador (Eric Cador), zvanično je otvorio i korporativni brifing centar (EBC)  za region Evrope i Blistog istoka koji predstavlja posvećenost kompanije konstantnoj transformaciji ka načinu poslovanja koji je fokusiran na korisnike.

Lenovo HPC

Ovaj novi brifing centar predstavlja modernu ustanovu za komunikaciju i sprovođenje testova. Opremljen najsavremenijom tehnologijom za prezentovanje, ovaj centar će predstavljati prijatno i interaktivno okruženje gde će klijenti i partneri moći da se povežu sa ključnim industrijskim partnerima, stručnjacima, kreatorima brojnih proizvoda, kao i direktorima iz kompanije Lenovo.

Brifing centar je kreiran sa ciljem da predstavi jedinstvene mogućnosti kompanije Lenovo i da je predstavi kao pouzdanog poslovnog partnera koji podstiče inovacije i pruža podršku kompanijama širom regiona.

Brifing centar za EMEA region, napravljen u saradnji sa vodećim industrijskim partnerima, koristi znanje i tehničke mogućnosti kompanija kao što su Intel, Emerson Network Power, QLogic, Red Hat i Samsung Semiconductor, pored brojnih drugih eko-sistema i tehnoloških partnera koji dobrinose samom konceptu kompanijskog brifing centra (EBC), kako bi dodatno proširio mogućnosti i pružio korisnicima holistička rešenja koja odgovaraju njihovim individualnim poslovnim potrebama.

Ovaj novi savremeni centar nudi širok izbor koji odgovara brojnim korisničkim potrebama u različitim segmentima i industrijama.

  • „Jedan na jedan“ komunikacija sa korisnicima sa individualno kreiranim agendama
  • Video konferencije sa drugim predstavništvima kompanije Lenovo i drugih tehnoloških partnera
  • Događaji za veći broj korisnika koji se odnose na posebne Lenovo sisteme i softverske ponude
  • Testiranje proizvoda i višednevno upoređivanje tehničkih rezultata za određena rešenja kao što su superračunari (HPC), hyper-scale i SAP rešenja
  • Radionice sa (hiper) konvergentnom infrastrukturom sa partnerima iz oblsti eko-sistema
  • Implementacija dokaza o tehnologiji (Proof of Technology) i dokaza o konceptu (Proof of Concept) u okviru centra
  • Demonstracija i prikazivanje svih Lenovo proizvoda

Pored toga, centar će imati bogat portfolio strateških seminara i tehnoloških događaja koji su kreirani prema maloprodajnim licima i distributerima.

U korporativnom brifing centru za EMEA region se, pored data centra, nalazi i LENOX, superkompjuter kompanije Lenovo koji se nalazi na listi TOP500®, kao i SAP laboratoriju za istraživanje i razvoj. Ovi resursi podstiču inovaciju i obezbeđuju najbolja i dokazana rešenja koja se odnose na jedinstvene zahteve korporativnih klijenata.

„Ovaj novi Kompanijski brifing centar od ključnog je značaja za naš budući uspeh i napredak u okviru korporativnog tržišta zato što mi želimo da inspirišemo naše korisnike i partnere da zejedno sa nama učestvuju na velikim korporativnim projektima i da na osnovu toga zauzmemo prvo mesto na otvorenom tržištu. Naš fokus nije da budemo na vodećem mestu samo kada su u pitanju inovativni proizvodi već da držimo to mesto i u oblasti komunikacije sa korisnicima na projektima koji imaju potencijal da promene način na koji oni sprovode svoje poslovne aktivnosti.”

Pored saradnje sa ključnim industrijskim partnerima kao što su Intel® i Mellanox Technologies, kompanija Lenovo i njen HPC centar za inovacije u Štutgartu nastavljaju da povećavaju broj partnerstava i inicijativa kojima povećavaju svoje mogućnosti i obezbeđuju komercijalnu primenu obrađivanja podataka velikom brzinom većem broju klijenata.

CERFACS je istraživačka organizacija koja razvija napredne metode za numeričku simulaciju i algoritamska rešenja za kompleksne naučne i tehnološke probleme koji su od značaja za istraživanje. Ovakva priroda posla zahteva pristup najmoćnijim računarima koji su dostupni na tržištu. CERFACS je bio u potrazi za novim superračunarom za obradu podataka koji će zadovoljiti njegove potrebe za numeričkom simulacijom u različitim oblastima aktivnosti. Saradnja kompanije Lenovo sa centrom CERFACS je fokusirana na podešavanje glavnog koda centra CERFACS, AVBP, koji simulira protok i sagorevanje u turbinama. Na osnovu saradnje kompanija Lenovo i Intel (Code Modernization Program), AVBP će se prebaciti na najnoviju Intel® Xeon® tehnologiju, a kasnije na Intel® Xeon® Phi™ proizvode.

„Centar CERFACS se raduje efikasnoj saradnji sa HPC centrom za inovacije kompanije Lenovo s obzirom na to da ćemo zajedničkim snagama ažurirati naš kod za simulaciju i iskoristiti sve prednosti najnovije generacije Intel® Xeon® procesora. Pored toga, mi se radujem što ćemo sarađivati sa stručnjacima iz kompanije Lenovo kako bismo adaptirali i optimizovali kod tako da se može koristiti na Intel® Xeon® Phi™ arhitekturi”, izjavio je gospodin Monije (Monnier), glavni direktor za IT tehnologije u centru CERFACS.

Lenovo je uspostavio saradnju sa kompanijom Transtec u Nemačkoj, specijalistom za korišćenje superračunara za obradu podataka u Evropi, kako bi Tehnološkom Univerzitetu u Karlsrueu (KIT) obezbedio novo rešenje za brzu obradu podataka koje se sastoji od više od 1100 računarskih čvorova. Procenjeno na 6,9 miliona evra, ovo partnerstvo predstavlja najveći ugovor u 35-godišnjoj istoriji Transtec kompanije. Rezultat ovog partnerstva jeste drastično smanjenje ukupnih troškova održavanja Tehnološkog univerziteta (KIT). Lenovo NeXtScale™ sistem će biti opremljen infrastrukturom sa direktnim vodenim hlađenjem kako bi omogućio efikasno hlađenje svih komponenti, među kojima su procesori, glavna memorija ili I/O kartice, pri čemu ovakav sistem pruža i do 40 odsto bolju efikasnost od sistema sa vazdušnim hlađenjem. Još jedna prednost je što se taj gubitak toplote može iskoristiti u druge svrhe kao što je grejanje kancelarija.

„Veoma smo srećni zato što smo primili zahtev da kreiramo i montiramo ovaj veliki superračunar, koji predstavlja kombinaciju inovativnog koncepta i tehničke snage, u jednoj od najistaknutijih istraživačkih institucija u Evropi”, izjavio je doktor Oliver Tenert (Oliver Tennert), direktor sektora za superračunare u kompaniji Transtec.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.