Svet

Lenovo po prvi put na Interbrand listi najuspešnijih brendova

BrandsBudući da kompanija Lenovo ostvaruje konstantan rast u poslovanju i prepoznata je kao globalni brend u oblasti tehnologije, pronašla je svoje mesto na Interbrand listi 100 najuspešnijih brendova na svetu za 2015. godinu. Kompanija Lenovo je zauzela 100. mesto na listi i jedna je od nekoliko novih i jakih članova, kao što su Lego i PayPal. Ovu uticajnu listu svake godine objavljuje i ažurira kompanija Interbrand.

Prema proceni kompanije Interbrand, u njihovom 16. izveštaju najboljih globalnih brendova navodi se 100 najuspešnijih globalnih brendova tako što bivaju analizirani brojni načini na koje neki brend pomaže organizaciji – od ispunjavanja korisničkih želja i zahteva do povećanja ekonomske vrednosti kompanije. Rangiranje je zasnovano na kombinaciji epiteta koji doprinose celokupnoj vrednosti brenda, uključujući i finansijski učinak, ulogu kojom brend utiče na izbor potrošača i uticaj brenda na formiranje cene ili obezbeđivanje zarade za kompaniju.

LenovoImage-Energy

Kompanija Lenovo, koja je postala očigledni svetski lider među proizvođačima PC računara (više od 20 odsto udela), jedan od 3 najbolja proizvođača tableta i servera, i jedna od pet najboljih svetskih kompanija u proizvodnji pametnih telefona, dospela je na listu u godini tokom koje je pokrenula novu kampanju („Never Stand Still’’), redizajnirala logo kako bi stvorila vizuelni identitet koji ističe i digitalne i društvene aspekte, otkrila niz novih proizvoda i pokrenula brojne globalne marketinške kampanje kako bi prikazala veličinu kompanije koja zarađuje 46 milijardi dolara godišnje. Događaji poput sajma Tech World u Pekingu, izlaganje na sajmu CES u Las Vegasu gde su osvojena vredna priznanja, kao i niz lansiranih proizvoda koncentrisanih oko prošlomesečnih dešavanja u Berlinu, Njujorku i Šangaju, pomogli su da se Lenovo učvrsti na svetskoj sceni.

Ovogodišnje rangiranje ne obuhvata dodatnu vrednost brenda dobijenu nedavnom kupovinom IBM System X servera ili Motorola mobilnim segmentom, od kojih se očekuje da vremenom povećaju snagu i moć kompanije Lenovo, kao i samog Lenovo brenda. Ne računajući ove jedinice, prema Interbrand izveštaju, Lenovo brend se procenjuje na više od 4,1 milijardi dolara.     

 

Citat

,,Učinak poslovanja i učinak brenda veoma su blisko povezani. Vrlo je prijatno videti da se brend kompanije Lenovo svrstava u najjače na svetu, jer to ne prikazuje samo uspeh i napore našeg sektora za marketing i odnose sa kupcima, već celokupnu snagu naše kompanije’’, izjavio je Dejvid Roman (David Roman), marketing direktor kompanije Lenovo. ,,Godinama smo posmatrali kako se Lenovo lagano probija na površnu, u proizvodnji PC računara, tableta, pametnih telefona i servera, i sada smo dobili potvrdu da naš brend postaje vrlo bitna sila. Brendovi moraju značiti nešto korisnicima kako bi imali određenu vrednost, a ovo priznanje nas donekle uverava da naš brend postaje sve značajniji našim mušterijama u svakom segmentu.
 
,,Posmatrali smo kompaniju Lenovo i njenu tranziciju i modernizaciju globalnog brenda pomoću novog logotipa, kampanje koje podstiču ljude da budu deo ovog brenda, kao i, naravno, vrhunske tehhologije koje obezbeđuju svojim korisnicima’’, izjavio je Džez Fremton (Jez Frampton) generalni direktor kompanije Interbrand. ,,Čestitam kompaniji Lenovo što se pridružila najboljim brendovima i što je odabrala put koji je razlikuje od ostalih kompanija i čini je prepoznatljivijom’’.

 

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.