Svet

L’ORÉAL – Jedna od dve kompanije na svetu kojoj je dodeljena ocena„A“ u oblasti ekološkog učinka

Dok posledice klimatskih promena postaju vidljivije i direktno utiču na sve segmente života, ali i na kozmetičku industriju, L’Oréal Grupa izveštava o realizovanim i planiranim ciljevim značajnog smanjenja negativnog uticaja na prirodu, potvrđujući svoju obavezu u borbi protiv štetnih klimatskih promena.

Tako su rezultati koji su objavljeni u L’Oréalovom izveštaju o napretku održivog razvoja za 2016. godinu „Sharing beauty whit all“ dokazali kako je značajan napredak već postignut.   

„Klimatske promene su realnost i utiču na najosetljivije segmente našeg lanca vrednosti – na primer poljoprivrednike i proizvođače određenih prirodnih sastojaka, kao što su shea puter iz Burkine Faso ili arganovo ulje iz južnog Maroka. Potrebne su hitne akcije. Na putu prema postizanju ciljeva, koje smo odredili do 2020. godine, udvostručićemo naš trud da smanjimo uticaj na okolinu, poboljšamo ekološki otisak, kao i da dostignemo naše ciljeve, naročito u pogledu održive proizvodnje i inovacije”, izjavila je Alexandra Palt, izvršna direktorka za održivost.

Održiva proizvodnja: održivi model sa malom emisijom ugljenika

Smanjenjem emisija gasova u fabrikama i distributivnim centrima za 67%, u apsolutnim iznosima, u periodu od 2005. do 2016. godine, L’Oréal je premašio svoje prvobitne ciljeve smanjenja emisije CO2 za 60%. Takav rezultat je postignut čak četiri godine pre roka, dok je u istom periodu povećao svoju proizvodnju za 29%. U periodu, do kraja 2016. godine, čak je 15 industrijskih postrojenja Grupe postiglo neutralnost u pogledu emisije ugljenika i uticaja na prirodnu sredinu. Ovaj napor je prepoznao i CDP – nezavisna međunarodna organizacija koja vrši evaluaciju ekološkog uticaja kompanija na prirodu. U toku 2016. godine, među gotovo 3.000 procenjenih kompanija, L’Oréal je jedna od dve kompanije na svetu koja je nagrađena ocenom „A“, što predstavlja najviši nivo učinka na osnovu tri ključne teme: klimatska zaštita, održivo upravljanje vodama i borba protiv uništavanja šuma.

Održiva inovacija: postepeno poboljšanje svih novih proizvoda

L’Oréal je odlučan u tome da dodatno poboljša uticaj svojih proizvoda na okolinu i samo društvo do 2020. godine. To znači da svi potrošači širom sveta mogu biti sigurni da će kupovinom svakog novog L’Oréal-ovog proizvoda unaprediti uticaj na životnu sredinu i na društvo.  

Ova obaveza odnosi se na sve L’Oréal-ove brendove, kao i na 82% proizvoda lansiranih u 2016. godini (74% u 2015.). Pojedini novi proizvodi lansirani u 2016. godini pokazuju nivoe biorazgradivosti koji premašuju 98%, kao što su, na primer šamponi i regeneratori nove Biolage R.A.W. linije proizvoda, ili šampon Garnier Ultra Doux 5 koji sadrži 5 biljaka.

Program „Sharing Beauty Whit All“ pokrenut je 2013. godine. U potpunosti je integrisan u celokupan lanac vrednosti Grupe, te objedinjuje L’Oréal-ove obaveze u pogledu održivog razvoja do 2020. godine i obuhvata uticaje na svim nivoima: od osmišljavanja proizvoda do njihove distribucije, uključujući proizvodni proces ili nabavljanje sirovina.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.