Svet

“Koncert letnje noći” na jesen

  • March 27, 2020
  • 2 min read
  • 30 Views
“Koncert letnje noći” na jesen

Bečka filharmonija odgodila je „Koncert letnje noći“ za jesen zbog pandemije izazvane koronavirusom. Koncert na otvorenom u parku dvorca Šenbrun planiran za 21. maj održaće se 18. septembra ove godine. 

Posetioci „Koncerta letnje noći“ Bečke filharmonije ove godine mogu da očekuju jesenji vetrić umesto nežnog majskog povetarca. Koncert na otvorenom u parku dvorca Šenbrun biće održan 18. septembra 2020. godine. Iako je novi datum određen, naglašeno je da može da dođe do promene termina u zavisnosti od situacije u vezi sa pandemijom.

Jonas Kaufmann Studio session

Planirano je, kao i do sada, da se ljubiteljima muzike predstavi makar jedna muzička zvezda. Još uvek nije poznato ko će preuzeti dirigentsku palicu, ali se zna da će solista i miljenik publike Jonas Kaufman izvoditi arije Žila Masenea, Emeriha Kalmana i Đakoma Pučinija. Ovogodišnji koncert, sedamnaesti po redu, biće posvećen ljubavi i mnogim delima sa ljubavnim motivima iz operskog, baletskog i filmskog repertoara. Ulaz za sve posetioce je besplatan. 

Jonas Kaufmann, Otello, Sony Music

Bečke festivalske nedelje otkazane

„Bečke festivalske nedelje“ ne mogu da se održe u planiranom terminu od 15. maja do 21. juna, budući da su već odgođene probe, putovanja i druge ogranizacione aktivnosti potrebne za pripremu festivala. 

Organizatori festivala rade na mogućim rešenjima kako bi se našlo ono koje najbolje odgovara aktuelnoj situaciji. Čim Ministarstvo zdravlja Austrije i druge državne institucije budu dale svoje stručne ocene stanja pandemije, organizatori i partneri festivala će pronaći odgovarajuće nove termine za preko pedeset planiranih manifestacija.

Dunavski festival još uvek nije otkazan

Trodnevni festival na Dunavskom ostrvu koji treba da se održi od 26. do 28. juna 2020. godine još uvek nije otkazan. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

 

Podeli ovaj tekst:
About Author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.