Svet

Kaspersky Lab predstavlja novu verziju programa Kaspersky Small Office Security

Kompanija Kaspersky Lab je objavila da će u Srbiji biti dostupna najnovija verzija programa Kaspersky Small Office Security koji je kreiran specijalno za preduzeća koja imaju manje od 50 zaposlenih. Ovaj program omogućuje prvoklasnu zaštitu i lako korišćenje, a da pri tom nije potrebno specijalno IT znanje. Nove opcije vam omogućuju da se fokusirate na rukovođenje i razvoj preduzeća a da podaci mušterija i zaposlenih, kao i podaci o vašem preduzeću, budu sigurni.

U današnje vreme, mala preduzeća su sve češće na meti sajber kriminalaca zato što uglavnom obraćaju manje pažnje na sajber bezbednost, a pri tome poseduju vredne podatke. Prema istraživanju Global Corporate IT Security Risks koje su 2014. godine sprovele kompanije Kaspersky Lab i B2B International, procenat kompanija koje dozvoljavaju korišćenje personalnih računara zaposlenih u okviru korporativne mreže je porastao na 62 odsto u 2014. godini. Takođe, iako preduzeća znaju da su lični podaci mušterija (25 odsto), podaci o plaćanju (13 odsto) i poslovne tajne (12 odsto) među glavnim prioritetima informacione bezbednosti, ona se i dalje oslanjaju na osnovne mere zaštite, kao što su, na primer, besplatni programi za zaštitu od malvera. Ispitanici su naglasili da žele moćan, ali i jednostavan program za zaštitu koji bi im bio dostupan po pristupačnoj ceni.

Kaspersky Small Office Security
Kaspersky Small Office Security

Program Kaspersky Small Office Security je opremljen tehnologijom koja može da zaštiti i velike kompanije, ali je specijalno dizajniran da ispuni sve zahteve malih preduzeća. On sa sobom donosi brojne nagrađivane karakteristike kao što su zaštita od malvera i zaštita onlajn transakcija, upravljanje cloud uslugom, kao i rukovođenje lozinkama i kopijama podataka, pri čemu je jako jednostavan za korišćenje, što je i neophodno za ovaj tržišni segment.

„Rukovođenje malim preduzećem može biti veoma uzbudljivo i zabavno, ali ako imate malo preduzeće to ne znači da vas sajber kriminalci neće primetiti. Veoma je važno da preduzeća posvećuju više pažnje sajber bezbednosti, a Kaspersky Small Office Security im je to olakšao. Vrlo je jednostavan za instaliranje, lako se podešava i održava, i na taj način vlasnici kompanija mogu da se posvete onome što rade najbolje: razvitku i uspešnom poslovanju preduzeća”, izjavio je Dragan Martinovič, direktor za region jugoistočne Evrope u kompaniji Kaspersky Lab.

Najnovija verzija programa Kaspersky Small Office Security obuhvata nekoliko novih i poboljšanih karakteristika, kao što su:

  • Poboljšana zaštita od svih poznatih, nepoznatih i naprednih pretnji – sa višeslojnom zaštitom vrhunskog kvaliteta za Windows i Mac računare, servere i mobilne uređaje sa Android operativnim sistemom.
  • Nova upravljačka konzola zasnovana na cloud usluzi – omogućuje vlasnicima preduzeća ili njihovim IT stručnjacima da jednostavno i sa bilo kojeg mesta upravljaju IT zaštitom i uređajima koristeći internet pretraživač.
  • Nova opcija rukovođenja lozinkama zasnovana na cloud usluzi skladišti kritične podatke za prijavljivanje i omogućuje korisnicima da imaju različite, jedinstvene lozinke za svaki bezbedan veb sajt, na svim uređajima, pri čemu moraju da zapamte samo jednu glavnu lozinku.
  • Bezbednost finansijskih podataka – štiti onlajn poslovanje i transakcije od finansijske prevare.  Ovo podrazumeva i poboljšanja na nagrađivanom ‘Safe Money’ modulu.

Kaspersky Small Office Security štiti Windows (od Windows XP do Windows 8.1 sistema) ili Mac računare/laptopove, Windows servere, kao i Android mobilne telefone i tablet uređaje. Svaki korisnik/zaposleni dobija zaštitu za jedan Windows ili Mac računar i jedan mobilni uređaj, kao i program Kaspersky Password Manager. Zaštita servera biva obezbeđena naknadno u zavisnosti od broja zaštićenih korisnika. Kaspersky Small Office Security se prodaje u već definisanom licenciranom pakovanju koje može da zaštiti do 50 zaposlenih.

Da saznate više, posetite veb stranicu kompanije Kaspersky Lab za mala preduzeća

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.