Svet Srbija

Hurgada iz prve ruke: Prestonica rivijere Crvenog mora

Turistička agencija Wayout, jedna od vodećih regionalnih turoperatora sa preko 30000 putnika za Egipat, ove godine u okviru Sajma turizma proslavlja 10. godina postojanja na tržištu Srbije. Tim povodom danas su organizovali panel pod nazivom “Hurgada iz prve ruke”. Ovaj događaj Wayout je organizovala u saradnji sa ETA (Ministarstvo turizma Egipta), a pored njih, prisutnima su se obratili i predstavnici avio kompanije Air Cairo, kao i predstavnici Sunrise i Festival hotela, koji važe za jedne od najkvalitetnijih hotela u Hurgadi.

Glavna tema panela bila je predstavljanje Hurgade kao turističke destinacije koja se vraća među najpoželjnije letnje destinacije i planova za predstojeću letnju sezonu 2016.

Hurghada-Marina-night

Komentarišući učešće Wayout turističke agencije na Sajmu turizma i važnosti saradnje između Srbije i Egipta, Direktor za promociju egipatskog turizma za srednju i istonu Evropu pri Ministarstvu turizma Egipta, Moustafa Abd el Khalek izjavio je: Važno je napomenuti da se Ministarstvo turizma Egipta  nada normalizaciji priliva turista sa srpskog tržišta. To najpre zavisi od naših partnera i zainteresovanih strana (turoperatora). U tom smislu, turistička agencija Wayout podstiče i podržava postizanje tog cilja”.

World___Egypt_Golden_Beach_in_the_resort_of_Hurghada__Egypt_066387_

Tokom sajma, Wayout će poklanjati vaučere u vrednosti od 50e, koji će važiti za sve rezervacije za putovanje u Hurgadu, dok se cenovnik očekuje do 01. marta sa najnižim cenama koje su do sada viđene na našem tržištu.

O Hurgadi

Prostirući se na preko 40 kilometara predivne obale, Hurgada je obasjana suncem tokom cele godine, ima neverovatno lepe plaže i koralne grebene i desetine uzbudljivih atrakcija i atmosferu u kojima svi gosti ovog prelepog primorskog grada mogu uživati. Iako se nalazi u TOP 3 destinacija za ronjenje na planeti, Hurgada može ponuditi ponešto za svakoga, čak i za one koje ronjenje ne zanima: zabavu na plaži, ekstremne vodene sportove, bogat noćni život i golf. To su samo neke od opcija koje gosti mogu da izaberu tokom svog boravka u Hurgadi. Takođe, u Hurgadi se gosti mogu i relaksirati ukoliko zakažu tretman ili dva u nekim od najboljih SPA centara.

Hurgada je grad pun luksuznih Resort hotela koji je podeljen na Sakalu, El Dahar i El Memšu. U Sakali se mogu naći hoteli koji se nalaze direktno na plaži, hoteli srednje kategorije, kao i mnogo restorana. Južno od Sakale se nalaze hoteli koji svojim luksuzom oduzimaju dah. El Dahar je stari deo grada koji šarmira svoje posetioce svojim mnogobrojnim bazarima. El Memša, što u prevodu znači “seoski put” je moderni deo Hurgade. Osim ova tri dela grada, Hurgada ima još nekoliko luksuznih lokacija, kao što su Soma Bay, Makadi Bay i Sahl el Hashish. Hurgada se smatra prestonicom rivijere Crvenog mora i nalazi se južno od Sueckog kanala i 550 kilometara udaljeno od Kaira. Temperatura u Hurgadi je savršena tokom cele godine, a njena suva, pustinjska klima doprinosi tome da je velika razlika u temepraturi između dana i noći, dani su vrući, dok je temperatura noću veoma prijatna.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.