Svet

Gruba džepna raketa: Opel ADAM ROCKS S

Riselshajm.  „Sve samo ne „sladak“ i sve samo ne spor“, bio je slogan kada je novi ADAM ROCKS S predstavljen publici na Salonu automobila u Amsterdamu ovog proleća. Sada je mini krosover sa trkačkim ambicijama spreman za sprint ka kupcima. ADAM ROCKS S može biti naručen po cenama koje startuju od 19.990 evra (sa uključenim PDV-om u Nemačkoj). Za tu cenu, kupci dobijaju perfektnu simbiozu avanturizma i atleticizma. Spolja, 3,75 m dugi ADAM ROCKS S se odlikuje grubom pojavom i muževnim šarmom; ispod haube poseduje moćni 1,4 litarski turbo sa 110 kW/150 ks. Kada je unutrašnjost u pitanju, novajlija ne samo što blista sa, za ADAM  tipičnom paletom izbora trima enterijera i mogućnošću individualizacije, uključujući i info-zabavnu IntelliLink tehnologiju, već on raspolaže revolucionarnim sistemom personalne konektivnosti i servisne asitencije pod imenom Opel OnStar, na taj način garantujući vrhunsku zabavu i bezbednost.

  • Spreman: Knjige porudžbina za novog člana porodice ADAM su sada otvorene
  • Brz: Od 0 to 100 km/h za 8,5 sekundi, maksimalna brzina 210 km/h
  • Dinamičan i robusan: Muževan spoljni izgled sa sportskim vrlinama
  • Istovremena pomoć: Sistem personalne konektivnosti i servisne asistencije Opel OnStar dostupan kao opcija za sve ADAM modele
Opel-ADAM-ROCKS-295201
Opel-ADAM-ROCKS-295201

Najbolje iz dva sveta: ADAM ROCKS S za slobodoljubive sportski nastrojene vozače

Šta je bolje, ADAM ROCKS grubog izgleda, sa opcionim SwingTop platnenim krovom, zaštitnim oplatama podvozja i prepoznatljivim „off-road“ zaštitnim oivičenjima na anfasu, bokovima i pozadini, ili možda ADAM S sa svojim specifičnim krovnim spojlerom, performantnim upravljanjem i šasijom, kao i „konjicom“ ispod haube? Odluka je sada laka, jer ove dve mogućnosti mogu da se sjedine. Sportski mini krosover, ADAM ROCKS S nudi najbolje iz ova dva sveta.

ECOTEC motor od 110 kW/150 ks takođe impresionira sa 220 Nm maksimalnog obrtnog momenta i maksimalnom brzinom od 210 km/h. ADAM ROCKS S od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 8,5 sekundi. Takođe, može da se pohvali sjajnom elastičnošću, jer međuubrzanje od 80 do 120 km/h u petom stepenu prenosa obavlja za samo 7,9 sekundi. Snaga se preko šestostepene menjačke kutije sa skraćenim prenosnim odnosima prenosi na točkove. Uprkos svojim sportskim atributima, ADAM ROCKS troši jedva 5,9 l benzina na pređenih 100 km u kombinovanom ciklusu vožnje (što je ekvivalentno emisiji od 139 g/km of CO2).

Opel-ADAM-ROCKS-295227
Opel-ADAM-ROCKS-295227

ADAM ROCKS S se oseća u potpunosti na svojoj teritoriji kada se vozi vijugavim brdskim putevima, kada njegova snaga dolazi do izražaja. Dinamička performantna šasija, koja je spuštena za 15 mm u odnosu na ADAM ROCKS, kao i direktno upravljanje sa oštrijim odzivom, obezbeđuju čisto zadovoljstvo u vožnji, posebno na krivudavim putevima. Visokoperformantne kočnice  i sistem kontrole stabilnosti koji može biti deaktiviran, nude vozačima mogućnost bezbednog forsiranja ovog atlete na odgovarajućim putevima, i to do njegovih krajnjih granica.

Izvanredna konektivnost i bezbednost: Opel OnStar za uspešni „lajfstajl“ mini

Baš kao i ostali modeli iz porodice ADAM, i ADAM ROCKS S nudi sisteme asistencije i atribute koji nemaju konkurenciju u segmentu. Na primer, sistem upozorenja „mrtvog ugla“ (Side Blind Sport Alert) je dostupan kao opcija u cilju poboljšanja bezbednosti. Ovaj sistem koristi ultrasonične senzore da bi upozorio vozača na opasnost od bočnog sudara prilikom prestrojavanja. Ukoliko elektronski čuvari detektuju objekt na putanji sudara, LED ikonice se pale u odgovarajućem spoljnjem retrovizoru. Sistem upozorenja „mrtvog ugla“ funkcioniše od 11 do 140 km/h. On takođe dolazi kao deo napredne asistencije pri parkiranju (Advanced Park Assist), koja automatski upravlja ADAM ROCKSom S i parkira ga na odgovarajuće mesto.

To nije sve. Pored nagrađivanog IntelliLink info-zabavnog sistema, ovaj grubi atleta može da se naruči i sa Opel Onstar tehnologijom, baš kao i ostali ADAM modeli. Revolucionarni sistem personalne konektivnosti i servisne asistencije dovodi konektivnost vozila na novi, viši nivo. Opel OnStar pretvara automobil u moćni 4G/LTE mobilni „Wi-Fi“ izvor. Do sedam mobilnih uređaja može simultano da se poveže na sistem. Pored toga, Opel OnStar nudi čitavu lepezu servisa vezanih za bezbednost i komfor, od dvadeset četiri časa dostupne službe za hitne intervencije do pomoći na putu. Usluge koje nudi ovaj personalni „anđeo čuvar“ su dostupne besplatno u prvih 12 meseci nakon aktivacije. Hardver za Opel OnStar dolazi kao standard za ADAM GLAM i  ADAM SLAM pakete opreme.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.