Svet

Filmski festival o ljudskim pravima „This human world“

U Beču se od 3. decembra održava osmi festival filma o ljudskim pravima pod nazivom „this human world“. Tokom devet dana posetioci će imati priliku da u pet bečkih bioskopa pogledaju filmove bliske društvenoj stvarnosti koji se bave konfliktima, zauzimaju stav, ali ne sa podignutim prstom, već pažljivo, potresno, ponekad i humoristično.

unnamed

Na festivalu će biti prikazani istaknuti austrijski i međunarodni filmovi iz prošle godine koji se retko mogu videti na bioskopskim platnima. Na programu je oko 70 dokumentarnih i igranih filmova, a na festivalu će se pored redovnog programa održavati i diskusije, tribine, radionice i koncerti.

unnamed

Pored ljudskih prava u fokusu festivala je i filmska produkcija i umetnički izraz. Festival „this human world“ ne predstavlja filmove samo kao komentare na ljudska prava, nego predstavlja i stvaralački i umetnički kvalitet filmova kao i platforumu za umrežavanje sa ostalim svetskim festivalima sličnog žanra. Filmovi govore o pričama ljudi u različitim situacijama iz različitih uglova gledanja. Oni su i svedoci ljudskog samopotvrđivanja u problematičnim uslovima.

Festival traje do 11. decembra, a više informacija o programu i filmovima dostupno je na strani: www.thishumanworld.com.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.