Svet Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Etihad airways dobio nagradu za inovativnu transakciju

Finansijska transakcija grupacije Etihad Airways Partners (EAP) u vrednosti od 700 miliona dolara iz 2015. godine je dobila treću po redu međunarodnu nagradu – priznanje za Inovativnu transakciju godine od prestižne publikacije Erfajnens džurnal (Airfinance Journal).

Finansijska transakcija grupacije Etihad Airways Partners (EAP) u vrednosti od 700 miliona dolara iz 2015. godine je dobila treću po redu međunarodnu nagradu – priznanje za Inovativnu transakciju godine od prestižne publikacije Erfajnens džurnal (Airfinance Journal).

Sporazum o izdavanju obaveznica sa rokom dospeća od pet godina obuhvata Etihad ervejz, njegov ogranak Etihad Airport Services i pet avio-kompanija, strateških partnera Etihad ervejza – erberlin, Er Srbiju, Er Sejšele, Alitaliju i Džet erevejz – u okviru grupacije EAP. Ovaj revolucionarni finansijski aranžman o zajedničkom finansiranju, koji se smatra prvim te vrste u avio-industriji, ima za cilj da podrži razvoj grupacije EAP.
Džejms Hogan, koji je predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, zajedno sa svojim finansijskim timom, uključujući i finansijskog direktora Džejmsa Rignija i direktora novčanih transakcija Grupe, Rikija Tiriona je sinoć u Majamiju primio najnovije priznanje na godišnjoj dodeli nagrada časopisa Airfinance Journal.

Ovo je treće priznanje u isto toliko meseci za EAP, koji je dobio još dve vodeće nagrade za istu transakciju – Obaveznicu godine na tržištima u razvoju u Evropi, na Bliskom istoku i Africi od prestižne organizacije za pružanje tržišnih informacija International Financing Review – Aranžman za finansiranje godine za Bliski istok koju dodeljuje vodeći britanski časopis Global Transport Finance.

Pic 2

U svom govoru u Majamiju, Džejms Hogan je rekao: „Inovacija je suština svega što Etihad ervejz i njegovi partneri rade u svim svojim poslovnim aktivnostima. Niz nagrada koje smo dobili opravdava poverenje koje su međunarodni investitori imali u našu uspešnu i jedinstvenu strategiju koja se zaista zasniva na stvaranju sinergija između kompanija u koje smo investirali.“
„U visoko konkurentnom okruženju u kojem poslujemo, sve zavisi od unapređenja produktivnosti i povećanja efikasnosti kako bi se podstakao razvoj. Svi naši partneri pojedinačno razvijaju dobro poslovanje. Ali u zajedništvu, ta solidarnost postaje još jača. Ova uspešna transakcija prepoznaje i odobrava tu snagu.“ – dodao je Džejms. Hogan je i pohvalio svoj finansijski tim na čelu sa Džejmsom Rignijem za napore koje su uložili, kako bi realizovali ovu snažnu i inovativnu transakciju koja je privukla značajnu pažnju na međunarodnom tržištu.
On dodaje: “Džejms i njegov tim su veoma naporno radili da bi doprli do međunarodne poslovne zajednice i pokazali ogromne prednosti poslovnog modela koji jasno pokreće veću operativnu efikasnost u teškom ekonomskom okruženju, naročito zato što ovakva strategija nikada nije isprobana niti testirana.“

U septembru prošle godine, Etihad ervejz je pokrenuo seriju prezentacija u Abu Dabiju, Dubaiju i Londonu koju su podržali glavni savetnik Goldman Saks, ADS Securities iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Anoa Capital. Putem instrumenta za finansiranje pod nazivom „Etihad ervejz partners BV“, grupacija je najpre uspešno prikupila 500 miliona dolara, a posle svega nekoliko dana još 200 miliona dolara usled velikog interesovanja međunarodne finansijske zajednice.

Prikupljena sredstva, koja će biti podeljena između sedam kompanija, namenjena su kako za kapitalna ulaganja tako i za investicije u flotu, kao i refinansiranje obaveza, u zavisnosti od individualnih potreba svake poslovne organizacije.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.