Svet

Ericsson testira 5G radio prototip u Japanu

Iako se očekuje da će komercijalna primena 5G tehnologije početi tek 2020. godine, kompanija Ericsson, zajedno sa operatorima, nastavlja da sprovodi testove na otvorenom. Početkom naredne godine, počeće testiranje 5G Radio prototipa, koji će operatori moći da koriste za spoljne testove 5G mreža. Japanski mobilni operator, NTT DOCOMO, već koristi Ericssonov 5G Radio Test Bed i uskoro će implementirati novi prototip tokom svojih testiranja.

5G testovi bi trebalo da prikažu ultra brzi protok od 10 Gbps koristeći frekvencijski opseg od 15 GHz. Operatori već nekoliko meseci uspešno sprovode testove na Ericsson 5G Radio Test Bedu u SAD-u, Japanu, Južnoj Koreji i Švedskoj.

Ericsson 5G radio prototype

Kompanija Ericsson je pokretačka snaga za umreženo društvo – globalni lider u tehnološkim komunikacijama i uslugama. Dugoročna saradnja sa svim većim telekomunikacionim operaterima na svetu, omogućuje ljudima, kompanijama i organizacijama da ispune svoj potencijal i stvore održivu budućnost.

Naši servisi, softverska rešenja i infrastruktura, posebno u mobilnim, širokopojasnim, kao i cloud rešenjima, pružaju mogućnost za industriju telekomunikacija, kao i druge sektore, da obezbedi bolje poslovanje, poveća efikasnost, unapredi korisničko iskustvo i iskoristi nove mogućnosti.

Sa više od 115.000 profesionalaca i klijenata u 180 zemalja, povezujemo naše globalno prisustvo  i lidersku poziciju u  tehnologijama i servisima. Kompanija Ericsson održava mreže koja povezuje više od 2.5 milijardi pretplatnika. Četrdeset procenata mobilnog saobraćaja u svetu odvija se kroz mreže koje koriste opremu i rešenja kompanije Ericsson. Naše investicije u istraživanja i razvoj, govore u prilog tome, da su naša rešenja, kao i naši klijente, za nas uvek na prvom mestu.

Kompanija Ericsson je osnovana 1876, sa sedištem u Stokholmu. Neto prodaja u 2014. iznosila je 33.1 milijardi američkih dolara. Kompanija je registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York.

www.ericsson.com  
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericsson

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.