Džez festival u Beču

0

Na binama austrijske prestonice od 1. jula se održava džez festival sa poznatim zvezdama poput Tomasa Kvasthofa, Pola Velera, Malie i Rodžera Cicera. Na festivalu se pored odličnog džez zvuka može uživati i u soul, fank, pop, elektronskim i etno zvucima – i to na vrhunskim mestima poput Bečke državne opere.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa džezom Rodžera Cicera, sa neprilagođenim kanadskim pijanistom Čili Gonzalesom koji će održati dupli koncert sa tango-bendom Plaza Fransija, dok će Melodi Gardo pevati balade. Britansko-malavijska pevačica Malia predstaviće se elektro-soul muzikom.

Vrhunac džez-festa će sigurno biti „Sinatra Tribute” sa Tomasom Kvasthofom, Angelikom Kirhšlager, Alanom Harisom, Lujem Ostenom i orkestrom Ujedinjenih bina Beča. U drugom delu koncerta na sceni Državne opere nastupa Žoze Džejms.

U drugom duplom koncertu se mogu čuti „Godfather of Britpop” Pol Veler i austrijski kantautor Ernst Molden.

Višečasovni koncert na otvorenom održava se na prostoru pored preduzeća „Wien Energie Fernwärme“. Takođe na otvorenom u dvorištu arkada gradske kuće održava se koncert akapela benda „Naturally 7”.

Festival će trajati do 11. jula.

Fotografija: Melodi Gardo © Universal Music

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend