Svet

Doček 2017. u Beču

Novogodišnja staza u Beču je već više od četvrt veka glavna atrakcija kako za Bečlije tako i za goste carskog grada. U noći između 31. decembra i 1. januara gradsko jezgro se pretvara u pulsirajući, svetleći centar novogodišnjih dešavanja. Oko 600.000 domaćih i internacionalnih gostiju svake godine bude za doček u Beču.

26. Wiener Silvesterpfad 2015/16 Silvesterfeuerwerk am Rathausplatz
26. Wiener Silvesterpfad 2015/16
Silvesterfeuerwerk am Rathausplatz

Na deset bina u gradu poslednjeg dana u staroj godini već od 14 časova goste očekuje mešavina muzičkog i šou-programa. Brojni bendovi će svirati uživo, di-džejevi će puštati pop, rok, soul, bluz, fank i disko pa sve do džeza i klasične muzike.

Na trgu Graben svi zainteresovani će od 14 časova moći da učestvuju na časovima valcera koje nude bečke škole plesa.

silvester

Apsolutni hajlajt svake godine je prenos opere „Slepi miš“ Johana Štrausa iz Bečke državne opere. Takođe u zabavnom parku Prater od 20 časova na goste čeka bogat program kao i spektakularni vatromet koji će biti sinhronizovan uz muziku.

U Beču su mislili i na ljubitelje dobre hrane pa će u čitavom gradu na 60 štandova biti raznih specijaliteta, od gulaša, preko kobasica, carskih mrvica, krofni, vrućeg punča i šampanjca.

A u ponoć će se čuti: „Svi na valcer“! Centar Beča će biti kao najveća balska dvorana u Austriji gde će se plesati Dunavski valcer. Iznad gradske većnice vatromet će u ponoć obasjati grad a zvono Pumerin iz katedrale Sv. Stefana označiće dolazak Nove godine.

Ko sledećeg dana novu godinu želi da započne baš bečki, od 10 časova se na trgu ispred gradske većnice služi „Doručak protiv mamurluka“– a od 11 sati uživo prenosi tradicionalni bečki Novogodišnji koncert.

   

1 – Trg ispred gradske većnice © WienTourismus/Gerhard Weinkirn

2 – Trg ispred gradske većnice© stadt wien marketing

3 – Prater © APA

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.