Svet Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Čikat – skriveni raj Austrougarske aristokratije

Nakon razdoblja zimskih meseci, obeleženih niskim temperaturama, spremni smo za revitalizaciju i buđenje. Upravo je zbog toga rano proleće idealno vreme za boravak u jedinstvenoj klimi hrvatskog ostrva Lošinj i njegovoj najpoznatijoj, ekskluzivnoj uvali Čikat – uvali sa sveobuhvatnom ponudom i uslugom na najvišem nivou.

Ostrvo Lošinj dugo je svega 33 kilometra, dok mu širina varira od 4,75 do samo 0,25 kilometra, a uvala Čikat bez sumnje predstavlja njegov najlepši deo. Prijatna mediteranska klima, prirodni lekoviti sadržaj ostrva, tirkizno more i stogodišnja šuma alepskog bora čine uvalu Čikat najboljom destinacijom za beg od svakodnevnice.

cikat3

Austrougarsko plemstvo zaljubilo se u ostrvo Lošinj i njegovu uvalu Čikat, pa su na tom mestu još krajem 19. veka izgradili vile i letnjikovce koji i danas krase ovu magičnu uvalu, a koje su preuređene u ekskluzivne hotele. Gostima su na raspolaganju elegantni hotel Bellevue, sofisticirana austrougarska vila Hortensia, kao i boutique hotel Alhambra sa vilom Augusta. Svaki od njih će svojim atraktivnim sadržajem, specijalizovanom ponudom, kao i vrhunskom uslugom zadovoljiti sve želje i zahteve, čak i najprobirljivijih gostiju. Ekskluzivna uvala Čikat vrhunska je turistička destinacija za sve one koji traže nezaboravno iskustvo odmora, kako tokom letnje sezone, tako i u vansezonskom periodu.

Uživajte u mirisu borove šume koji bistri um, tirkiznom moru bogatom mineralima i čistom vazduhu, ispunjenom aerosolima i esencijama bujne vegetacije, koji pogoduje respiratornom sistemu i pozitivno utiče na revitalizaciju tela.

cikat1

Hotel Bellevue

Istovremeno skriven u hladovini borove šume, a svega jedan korak do mora, uz savršen spoj moderne arhitekture i elegancije Bellevue predstavlja jedinstvenu oazu mira i opuštanja. Izuzetnu uslugu u potpunosti je zaokružila Spa Clinic koja je proglašena najboljim novim welless i spa sadržajem na svetu.

Boutiqe Hotel Alhambra

Hotel Alhambra član je prestižne grupacije Small Luxury Hotels of the World. Reč je o austrougarskom hotelu koji je davne 1912. godine projektovao poznati bečki arhitekta Alfred Keler. Nakon sveobuhvatne rekonstrukcije hotel je dobio željenu dozu elegancije i luksuza što ga u kombinaciji sa vrhunskom uslugom čini najatraktivnijim hotelom na ostrvu Lošinj.

Villa Hortensia

Elegantna vila Hortensia pruža svojim gostima intimu, mir i udobnost sa besprekornim sadržajima i vrhunskom uslugom, uključujući vlastitog kuvara i batlera, kao i konsijerža.

Kako biste se iz prve ruke uverili u čari i lekovitost ostrva Lošinj i njegove uvale Čikat iskoristite atraktivne pakete koji uključuju noćenje sa doručkom, ili polupansion u kombinaciji sa wellness i SPA ponudom. Ranom rezervacijom uštedite do 20% i priuštite sebi i svojim najmilijima beg u jedan od hotela i vila ove čarobne uvale.

Ekskluzivna ponuda za goste iz Srbije važi za rezervacije do 28. februara 2016. godine. Rezervišite svoj smeštaj na booking@cikatbay.com, ili se obratite agentima na telefon

+ 385 51 661 111, koji će na osnovu vaših želja i potreba kreirati najbolji paket za Vas! Ponuda se odnosi za boravke od 24. marta do 30. juna 2016. godine.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.