Svet

Budućnost mobilnosti – Bosch i TomTom su se udružili

Razvoj automatizovane vožnje slagalica je s mnogo delova. Bosch se približava potpunom rešenju zajedno s holandskom kompanijom TomTom, proizvođačem karti i pružaocem saobraćajnih usluga. Ove dve kompanije su se dogovorile o saradnji na području karata za visoko-automatizovanu vožnju. Prema ovom dogovoru TomTom dizajnira potrebne karte dok Bosch, na temelju svog rada na projektovanju sistema, definiše specifikacije koje ove karte moraju da zadovolje.

Automatizovana vožnja u Boschu Bosch je počeo da ispituje automatizovanu vožnju na javnim putevima početkom  2013. Najnovija ispitna vozila temelje se na Teslinom Modelu S.
Automatizovana vožnja u Boschu
Bosch je počeo da ispituje automatizovanu vožnju na javnim putevima početkom
2013. Najnovija ispitna vozila temelje se na Teslinom Modelu S.

Čak i sada karte se upotrebljavaju u automatizovanim vozilima koje Bosch ispituje na određenim javnim putevima u Nemačkoj (A81) i u Sjedinjenim Državama (I280). Komentarišući o važnosti ovog poduhvata, član Bosch upravnog odbora, dr Dirk Hoheisel, kaže: „Automatizovana vožnja na auto-putevima od 2020. biće moguća samo s kartama visoke preciznosti.” Jan Maarten de Vries, potpredsednik odeljenja za motorna vozila u kompaniji TomTom, takođe dodaje:

„Do kraja 2015. želimo da imamo nove karte visoke preciznosti za automatizovanu vožnju za sve auto-puteve i slične puteve u Nemačkoj.”

Automatizovana vožnja u Boschu Bosch je počeo da ispituje automatizovanu vožnju na javnim putevima početkom  2013. Najnovija ispitna vozila temelje se na Teslinom Modelu S.
Automatizovana vožnja u Boschu
Bosch je počeo da ispituje automatizovanu vožnju na javnim putevima početkom
2013. Najnovija ispitna vozila temelje se na Teslinom Modelu S.

Pokrivenost puteva proširiće se kasnije na ostatak Evrope i Severnu Ameriku.

Više slojeva karte, znatno povećana preciznost

Karte za visoko-automatizovanu vožnju i karte koje se koriste u trenutnim navigacijskim sistemima uglavnom se razlikuju u dva aspekta. Prvo, preciznost je značajno veća – do u decimetar. Drugo, materijal karte za visoko-automatizovanu vožnju sastoji se od više slojeva. Tradicionalni osnovni sloj za navigaciju koristi se za izračunavanje rute od tačke A do tačke B, uključujući niz puteva po kojima treba voziti. Sloj za lokalizaciju koristi novi koncept pozicioniranja koji omogućava izuzetno precizne podatke karte, a automatizovano vozilo ih upotrebljava za precizno određivanje svog položaja u traci. Da bi to napravilo, vozilo upoređuje prepoznatu okolinu s odgovarajućim informacijama u sloju za lokalizaciju. Na taj način vozilo može precizno da odredi svoj položaj u odnosu na put i okruženje.

Sloj za planiranje koji sledi nakon lokalizacijskog sloja sadrži ne samo atribute kao što su površinske oznake puta, saobraćajni znakovi, ograničenja brzine itd. već i 3D informacije o geometriji puta, uključujući zavoje i nagibe. Uz pomoć tih vrlo detaljnih informacija o traci automatizovano vozilo može da odluči kada i kako da promeni traku.

Tehnologija mapiranja za automatizovanu vožnju Bosch i TomTom dogovorili su se o saradnji na području karti za visoko- automatizovanu vožnju. Prema tom dogovoru TomTom dizajnira potrebne karte dok  Bosch, na temelju svog rada na projektovanju sistema, definiše specifikacije koje ove  karte moraju da zadovolje. Radi održavanja ažuriranosti karte, vozni park za  mapiranje kompanije TomTom i dalje će redovno biti na putevima i precizno mapirati  nove puteve i rute.
Tehnologija mapiranja za automatizovanu vožnju
Bosch i TomTom dogovorili su se o saradnji na području karti za visoko-
automatizovanu vožnju. Prema tom dogovoru TomTom dizajnira potrebne karte dok
Bosch, na temelju svog rada na projektovanju sistema, definiše specifikacije koje ove
karte moraju da zadovolje. Radi održavanja ažuriranosti karte, vozni park za
mapiranje kompanije TomTom i dalje će redovno biti na putevima i precizno mapirati
nove puteve i rute.

U visoko-automatizovanoj vožnji sigurnost i udobnost uveliko zavise od ažuriranog materijala karte. Na primer, najnovije informacije o ograničenju brzine moraju odmah da budu dostupne. Samo tada vozila mogu da odaberu najbolju proaktivnu strategiju vožnje. Po tom pitanju Bosch i TomTom oslanjaju se na nekoliko elemenata i usluga za održavanje ažuriranosti karte: vozni park za mapiranje kompanije TomTom i dalje će redovno biti na putevima i precizno mapirati nove puteve i rute. Kako bi zabeležili nedavne promene na putevima, kao što su izmenjene vozne trake ili novi saobraćajni znakovi, TomTom i Bosch planiraju da koriste povratne informacije iz voznih parkova vozila opremljenih s potrebnim senzorima. Informacije o promenjenim uslovima na putu zabeležene na ovaj način prebacivaće se na server, potvrditi i uneti u digitalnu bazu podataka karte. Ažurirana mapa se tada šalje nazad visoko-automatizovanom vozilu u pokretu, što će mu omogućiti da efektno vidi dalje od svojih senzora.

Produžetak postojećeg, uspešnog partnerstva

Ova saradnja kompaniji Bosch i TomTom na području karata za visoko- automatizovanu vožnju produžetak je već postojećeg uspešnog partnerstva. Boschovoj budućnosti povezanih sistema takođe doprinose dinamičke informacije o karti koje TomTom omogućuje putem povezivanja na server u stvarnom vremenu – iako bez sloja za lokalizaciju. Na taj način se omogućava predviđanje rute unapred i prikladno prilagođavanje strategije vožnje. Ovo je rešenje prvi put prikazano 2014. na salonu komercijalnih vozila IAA u Hannoveru. Sistem rano prepoznaje potencijalne rizične tačke iza brda ili na početku saobraćajne gužve i automatski pravovremeno smanjuje brzinu vozila. To značajno snižava rizik od sudara od pozadi. Uz to, ujednačeno ponašanje tokom vožnje znači veću udobnost za vozača i bolje korišćenje goriva za vozilo.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.