Svet

Brodom do Bratislave na božićne vašare

Ako su vam već poznati božićni vašari u austrijskoj prestonici onda možete u periodu od 20. novembra do 19. decembra da se brodom zaputite iz Beča do Bratislave i osetite praznično raspoloženje u slovačkoj prestonici. Ova kratka plovidba katamaranom „Twin City Liner“ organizuje se petkom i subotom, polazna tačka u Beču je trg Švedenplac, a u Bratislavi Stari grad.

Twin City Liner © Eva Kelety
Twin City Liner © Eva Kelety

U centru slovačke prestonice posetioci će moći da osete praznično raspoloženje na slovački način uz kuvano vino, kolače sa cimetom, supu od kiselog kupusa i punč kao i uz tradicionalne zanatske proizvode od drveta, stakla, kože, kukuruzovine i voska. Cena karte za plovidbu iznosi 35 evra.

Za one koji još nisu odlučili gde će dočekati Novu godinu postoji mogućnost da se iz Beča Dunavom otisnu do Bratislave. Tom prilikom se na brodu organizuje novogodišnja proslava sa valcerom i šampanjcem.

U novogodišnjoj noći centar slovačke prestonice postaje velika bina za provod svih generacija sa bogatom kulinarskom i muzičkom ponudom od klasike do popa, dok je za ponoć predviđen veličanstveni vatromet. Na povratku iz Bratislave u Beč na brodu se služe vino i zakuska. Ovo novogodišnje zadovoljstvo ukupno košta 99 evra.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.