Svet

Bečki panoramski pogledi

Za sve ljubitelje panoramskog pogleda na grad predstavljamo vam neke od najlepših vidika u austrijskoj prestonici.

Sasvim sigurno najomiljenije mesto za razgledanje grada jeste simbol Beča – Katedrala svetog Stafana. Arhitektonsko remek delo u srcu grada pruža užitak pogleda na grad na dva načina: posetioci se do vrha severnog tornja mogu popeti liftom do velikog zvona ili se preko 343 uskih stepenika mogu popeti do vrha južnog tornja na visini od 137 metara. Pogled na stari deo Beča je fantastičan sa oba tornja.

Glorijeta iznad dvorca Šenbrun © PID/ Schaub Walzer
Glorijeta iznad dvorca Šenbrun © PID/ Schaub Walzer

Panorama Beča se može videti i vožnjom panoramskim točkom u zabavnom parku Prater, dok je Glorijeta u parku dvorca Šenbrun još jedna od obaveznih destinacija sa koje se može uživati u pogledu na austrijsku prestonicu.

Dunavski toranj, izgrađen 1964. godine, je takođe nezaobilazno mesto za razgledanje grada zbog svoje impozantne visine od 165 metara. Do vrha se stiže sa dva lifta i to za samo 35 sekundi. Na vrhu tornja se nalazi i rotirajući restoran sa veličanstvenim panoramskim pogledom na Beč i okolinu.

Pored toga odlične poglede na grad nude i bečki hoteli „Sofitel Vienna Stephansdom” na Dunavskom kanalu, zatim „Melia Vienna” na Dunavu sa čijeg se 57. sprata pruža divan pogled na čitav grad.

Pažnju zaslužuju i poznata bečka izletišta. Najpoznatija mesta sa izvanrednim pogledom na grad su uzvišenja Kalenberg i Leopoldsberg na obodima Beča sa šumovitim predelima i poznatim bečkim vinogradima.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.