Svet

Bečki dani nakita 2016.

Od 8. do 12. novembra u glavnom gradu Austrije već drugi put se na različitim mestima u gradu održavaju „Bečki dani nakita“. Na jednom mestu naćiće se svi stvaraoci nakita – umetnici, dizajneri, juveliri, galerije, prodajni saloni kao i obrazovne institucije. Ovu manifestaciju otvoriće „Noć umetničkog nakita“ izložbom u bečkom Muzeju primenjene umetnosti (MAK).

foto1

„Bečki dani nakita“ predstavljaju platformu za savremene stvaraoce nakita sa ciljem da se aktuelna proizvodnja nakita približi široj javnosti. Osim toga ova manifestacija nudi ljubiteljima nakita i stručnjacima jedinstvenu mogućnost da prodube svoja iskustva i znanje o nakitu. Na programu su tematske izložbe, individualne i grupne prezentacije, radionice, razgledanje galerija, prodajnih salona i ateljea, predavanja i diskusije.

foto3

Cilj ovog festivala je takođe da se kod publike probudi strast nošenja i sakupljanja nakita. U vezi s tim razvijen je koncept koji istovremeno dotiče intelekt, haptiku, emociju i čulnost. Kako pokazuju promene prethodnih godina, prelazi između različitih oblika proizvodnje nakita sve su lakši a isprobavanje i eksperimentisanje sa različitim materijalima kao i primena novih i inovativnih tehnika sve više je u centru pažnje.

Foto1: Ogrlica, E. Jesus Defner/Galerie Slavik, 2011 © Wiener Schmucktage

Foto2: Prsten, Forum Goldschmiede © Wiener Schmucktage  

Foto3: Narukvica, Martina Hartinger, 2015 © Wiener Schmucktage  

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.