Svet

Bečka omladina otvoreno o seksu

U organizaciji bečkog Sekretarijata za socijalnu i zdravstvenu zaštitu napravljen je Youtube kanal sa 14 kratkih filmova u kojima se otvoreno razgovara o temama kao što su seks, ljubav i seksualnost.

Klipovi namenjeni mladima prikazuju jedanaest devojaka uzrasta od petnaest do devetnaest godina kako otvoreno diskutuju o seksu, ljubavi i različitim seksualnim orijentacijama. Na taj način se promoviše pravo na seksualno samoopredeljenje kao i otvoren i odgovoran način ophođenja prema sopstvenoj seksualnosti.

Kanal je započet u sklopu Programa za promociju zdravlja žena, a u komisiji koja je birala teme za razgovor nalaze se stručnjaci iz bečkog „Muzeja za kontracepciju i prekid trudnoće“, bečkog Doma omladine „flash Mädchencafé“ kao i rediteljke ovih filmova.

Budući da su informacije kao i dezinformacije o seksualnosti preko društvenih mreža svima dostupne, jedan od ciljeva ovog kanala jeste da se kroz objašnjenja zasnovana na činjenicama, pruži znanje koje će otkloniti strahove i nesigurnosti.

Linkovi:

Youtube kanal „Wiener Mädchen“: 

https://www.youtube.com/c/wienermädchenchannel

Muzej za kontracepciju i prekid trudnoće: http://de.muvs.org/

 

Fotografije:

Foto 1 – ©WienTourismus/Paul Bauer

Foto 2 – ©WienTourismus/Peter Rigaud

Foto 3 – ©WienTourismus/Peter Rigaud

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.