Beč: Za kastraciju mačaka 100.000 evra

0

U glavnom gradu Austrije poslednjih meseci zabeležen je porast mačje populacije zbog čega su u upravi Beča odlučili da u saradnji sa međunarodnom organizacijom za zaštitu životinja „Četiri šape” započnu projekat kastracije uličnih mačaka.

Prema statistikama jedna mačka može za pet godina da ima više od 12.000 potomaka. „Iako je napuštanje životinja u Austriji zakonom zabranjeno, mačke se i dalje bezobzirno napuštaju. Ovim životinjama pokušavamo da pomognemo koliko je to moguće”, kaže članica gradskog veća Uli Zima i apeluje na sve vlasnike mačaka da kastriraju svoje ljubimce.

Ukupan budžet za kastraciju uličnih mačaka za ovu godinu iznosi 111.000 evra a veterinari se angažuju na volonterskoj bazi. Mačke se pregledaju, kastriraju, vakcinišu protiv parazita, čipuju i unose u bazu podataka. Nakon kastriranja mačke provode još dva dana kod veterinara radi posmatranja i tek onda se ponovo puštaju na slobodu.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend