Beč: sajam savremene umetnosti „Viennacontemporary“

0

Od 22. do 25. septembra na sajmu savremene umetnosti u Beču „Viennacontemporary“ predstaviće se najbolje galerije iz Austrije i istočne Evrope. Na hiljade umetničkih dela više od 500 mladih i već poznatih umetnika kao i svetski poznatih imena biće prikazano na najvećem i najznačajnijem sajmu umetnosti u regionu. Na sajmu će učestvovati 105 galerija iz 25 zemalja sa velikom ponudom savremene umetnosti iz Austrije i najvećim brojem zastupljenih galerija iz istočne Evrope.

Foto_2

U okviru specijalne prezentacije „Zona 1“ predstaviće se mladi austrijski umetnici. Novi format „Solo Expanded“ rezervisan je za internacionalne galerije. „Nordic Highlights“ prikazuje umetnost severne Evrope u gostima u Beču sa odabranim galerijama iz Finske, Danske i Švedske. U okviru predstavljanja „Fokus: eks-Jugoslavija i Albanija“ posetioce očekuje reprezentativni izbor savremene umetnosti iz država naslednica bivše Jugoslavije i Albanije.

Više informacija na strani: http://www.viennacontemporary.at/en/

Slika 1: Markus Guschelbauer, Plastic Nature, 2011 © Courtesy of Photon Gallery

Slika 2: Oleg Dou, Narcisus in Love, 2014 © Courtesy of Galeria Senda

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend