Svet

Beč: neuromarketing u službi turista

„Beč – sada i zauvek“ je novi slogan kojim grad Beč želi u budućnosti da privlači inostrane goste. Novi koncept razvijen je i iz saznanja do kojih se došlo u oblasti istraživanja mozga.

„Publiku koja je planirala da jednoga dana poseti Beč animirali smo od 2009. godine sloganom „Sada il‘ nikada“, da odmah dođe u posetu Beču. Tako smo razvili Beč u destinaciju koja se mora videti. Sada idemo korak dalje i utičemo na emocionalnom nivou, želimo da probudimo čežnju u glavama naših klijenata“, kaće direktor Bečkog turizma, Norbert Ketner. Cilj je da Beč stalno bude „premijum-brend“.

neuromarketing-2

Sa novim reklamnim sloganom „Sada i zauvek“ treba istaći prednosti grada, kao što su kultura kulinarstva, carsko nasleđe ili svest o životnoj sredini. Treba da se pojačaju pozitivne asocijacije koje turisti imaju kada pomisle na Beč, kaže Ketner. „Beč se smatra metropolom sa visokim kvalitetom života koja asocira na uživanje“.

Za aktuelni koncept Bečki turizam se poslužio tzv. metodama neuromarketinga koji povezuje strategije komunikacije sa saznanjima iz oblasti istraživanja mozga. Smatra se da emocije i naše nesvesno 90% odlučuju o tome koju destinaciju za putovanje biramo.  

neuromarketing-3

Samo između 2010. i 2015. godine u Beču su noćenja gostiju iz evropskih zemalja porasla za četvrtinu, dok su noćenja sa prekookeanskih tržišta porasla za 78 odsto.

Foto1: © WienTourismus/Peter Rigaud

Foto2: Kafe u Muzeju istorije umetnosti u Beču © WienTourismus/Peter Rigaud

Foto3: Kuća palmi u Burggarten © WienTourismus/Karl Thomas

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.