Svet

Beč i Ljubljana i najveća Zaher torta na svetu

Grad  Beč je od 19. do 21. septembra organizovao prve „Dane Beča“ u Ljubljani. Tokom tri dana na različitim lokacijama u gradu odražne su brojne manifestacije kao i privredni i kulturni susreti. U centru dešavanja bio je privredni forum sa vrhunskim predavačima na teme: inovacije, investicije i otvaranje predstavništava inostranih preduzeća. Trodnevni događaj zaokružila je najveća originalna Zaher torta na svetu.

sacher2

U centru privrednog foruma „Lokacije budućnosti – Ljubljana i Beč“ bile su prezentacije konkretnih strategija podrške u oblasti inovacija, investicija i otvaranja sedišta inostranih firmi.

Beč i Ljubljana već nekoliko godina uspešno sarađuju. Sporazum o saradnji između dva grada koji je prvi put potpisan 1999. godine produžen je 13. septembra 2016. godine a u svetlu dobre saradnje između dva grada Predstavništvo Beča u Ljubljani organizovalo je „Dane Beča“.

sacher4

Odbornica za pitanja finansija, ekonomije i međunarodnih odnosa, Renate Brauner, promovisala je Beč kao privrednu okosnicu i objasnila zbog čega je Beč jedan od najinovativnijih gradova u svetu, kako se investira u inovacije i time u budućnost grada. Gradski sekretar za ekonomiju, rad i statistiku Grada Beča, Klemens Himpele, predstavio je kako se statistički podaci primenjuju u planiranju razvoja grada.

Kao finalni događaj ove manifestacije 21. septembra su poslastičari iz čuvenog bečkog hotela Zaher napravili najveću originalnu tortu na svetu i podelili je okupljenim građanima u centru Ljubljane.

„Dani Beča“ će u organizaciji predstavništva EurocommPR biti organizovani u još sedam gradova među kojima je i Beograd.

Slike © EurocommPR

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.