Svet

Avon fondacija raspisala javni poziv za usavršavanje specijalista za rak dojke u SAD-u

Vodece američke zdravstvene institucije ugostice 20 lekara iz zemalja van SAD-a u aprilu 2016. godine i upoznati ih sa naprednim vestinama i tehnikama koje se primenjuju u ranom otkrivanju i lecenju raka dojke. Ovo je vec treca godina zaredom da Avon fondacija u okviru Globalnog programa lekarima specijalistima za rak dojke omogucava usavrsavanje u SAD-u, a do sada je stipendije u okviru ovog programa dobilo 47 specijalista iz 28 zemalja, ukljucujuci i Srbiju.

Slika: tracym-avon.blogspot.com
Slika: tracym-avon.blogspot.com

Odabrani lekari dobice cetvoronedeljnu intenzivnu obuku i praksu iz oblasti hirurgije, patologije, radiologije, medicinske onkologije, dizajniranja klinickih ispitivanja i javnog zdravlja, i tako poboljsati lecenje i negu pacijentkinja koje boluju od raka dojke u njihovim zemljama. Avon Fondacija pokrice troskove smestaja i avio prevoza za lekare, kao i troskove zivota tokom ucesca u programu.

Lekari specijalisti za rak dojke mogu se prijaviti za ovaj program online na sajtu http://www.avonfoundation.org/causes/breast-cancer-crusade/funding/global-scholars-program-guidelines/ do 9. septembra 2015. godine, a dobitnike ce odabrati naucni savet Avon fondacije i mentori iz institucija koje ce biti domacini.

Svaka od deset prestiznih institucija koje finansira Avon fondacija ugostice po dvoje Avonovih stipendista:

  • Baylor College of Medicine (Hjuston)
  • Boston Medical Center (Boston)
  • Cedars Sinai Medical Center (Los Andjeles)
  • Emory University – Grady Memorial Hospital (Atlanta)
  • Houston Methodist Hospital (Hjuston)
  • Johns Hopkins University (Baltimor)
  • Massachusetts General Hospital (Boston)
  • New York Presbyterian Hospital-Columbia University Medical Center (Njujork)
  • Northwestern University (Cikago)
  • University of California San Francisco – San Francisco General Hospital (San Francisko)

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke postavila je Avon u prve redove borbe protiv raka dojke. Avon je danas vodeca korporacija koja globalno podrzava ovo pitanje. Od kada je Avon pokrenuo Akciju 1992. godine, Avonovi programi za borbu protiv raka dojke u preko 50 zemalja su obezbedili vise od 800 miliona dolara za sprovodjenje istrazivanja i unapredjenje pristupa kvalitetnoj nezi za sve, bez obzira na plateznu sposobnost pacijenta. Avon dodeljuje sredstva razlicitim korisnicima, od vodecih centara za rak dojke do grassroots programa za ocuvanje zdravlja dojki kako bi podrzao istrazivanja u ovoj oblasti i pristup nezi. Akcija je omogucila da vise od 18 miliona zena sirom sveta dobije besplatne mamograme i preglede dojki, obrazovao preko 145 miliona zena o raku dojke i finansirao perspektivna istrazivanja o uzrocima nastajanja raka dojke i nacinima prevencije. Avon prikuplja sredstva za finansiranje Akcije prodajom proizvoda obelezenih „roze trakom“ i organizovanjem dogadjaja za prikupljanje sredstava u preko 50 zemalja godisnje, ukljucujuci i seriju AVON 39 Setnji za iskorenjivanje raka dojke u Americi i dogadjaja u okviru Avonove setnje oko sveta za borbu protiv raka dojke.

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji

Avon akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji pokrenuta je 2004. i od tada do danas, Avon Srbija je prikupila i donirala vise od pola miliona dolara (500.000$) da obezbedi najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i da  podrzi programe koji podizu svest i pruzaju neophodnu obuku zenama u borbi protiv ove bolesti. Avon sredstva prikuplja prodajom posebnih proizvoda sa ruzicastom vrpcom, ciji je sav prihod namenjen podrsci programa za borbu protiv raka dojke.

Avonova globalna filantropija

Avon je vodeca svetska kompanija u filantropiji koja je usredsredjena na pitanja koja su za zene najvaznija. Tokom 2014. godine, Avonova globalna filantropija koju predvodi americka Avon fondacija za zene, je donirala gotovo milijardu dolara u preko 50 zemalja. Avon je usredsredjen na finansiranje istrazivanja raka dojke i poboljsanje pristupa kvalitetnoj nezi kroz Avon Akciju za borbu protiv raka dojke i napore da se smanji nasilje u porodici i rodno zasnovano nasilje kroz program Ustani protiv nasilja u porodici. Globalna trzista kompanije prodaju specijalizovane proizvode kako bi podigla svest i prikupila sredstva za borbu protiv raka dojke i nasilja u porodici, sprovela stotine dogadjaja u ime ove borbe i obrazovala zene sirom sveta preko svoje svetske armije od sest miliona Avon dama.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.