Svet

Aplikacija za izračunavanje troškova prevoza

U glavnom gradu Austrije je gradski prevoznik „Bečke linije” postavio novu korisnu internet aplikaciju pod nazivom „Konsultant mobilnosti“, koja služi za izračunavanje troškova prevoza. Pomoću ove aplikacije može se videti da li posedovanje sopstvenog automobila i dalje ima smisla ili je povoljnije kombinovati javni prevoz i Carsharing. Korišćenje ove aplikacije (www.wienerlinien.at/mobilinwien) je veoma jednostavno: unesu se osnovne informacije o automobilu i korišćenje na nedeljnom, mesečnom ili godišnjem nivou iz čega se može videti da li je posedovanje automobila uopšte isplativo.

U Beču 41 odsto stanovnika ne poseduje automobil što je najveći procenat u poređenju sa ostalim austrijskim pokrajinama. U proseku se automobil dnevno koristi samo sat vremena. Glavni razlog tome je odlično organizovan gradski prevoz koji se stalno razvija kao i mogućnost kombinovanja različitih prevoznih sredstava. Tako mnoge Bečlije koriste bicikl, metro, tramvaj ili autobus na putu do posla, a za izlete vikendom iznajme automobil.

Od marta ove godine stanovnici glavnog grada Austrije imaju priliku da koriste kartu WienMobil koja je posebno pogodna onima koji kombinuju više različitih prevoznih sredstava. Ovom kartom se za 377 evra godišnje može koristiti javni prevoz, iznajmljeni automobil, parking, Bečki lokalni voz, punjači za električne automobile, taksi ili se može iznajmiti gradski bicikl.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.