Najave Svet

„12. KlezMORE Festival Vienna“

U prestonici Austrije se od 7. do 22. novembra dvanaesti put održava festival tradicionalne narodne muzike Jevreja „KlezMORE Festival Vienna“. Polazeći od tradicionalne klezmer muzike i kulture kao refleksije i sastavnog dela života Jevreja u Beču, Evropi i svetu, ovogodišnji festival se bavi statusom kvo ove vrste muzike.

Der ewige Hund am Ball der Bärtigen  Carte Blanche Gastbeitrag des Kantons Obwalden Fotografiert am 5. Juni 2015 in Luzern (NeueLZ/Nadia Schärli)
Der ewige Hund am Ball der Bärtigen
Carte Blanche Gastbeitrag des Kantons Obwalden
Fotografiert am 5. Juni 2015 in Luzern
(NeueLZ/Nadia Schärli)

Za sve ljubitelje klezmer muzike organizatori su pripremili bogat muzički program. Na otvaranju festivala nastupa „Yama Trio“ iz Izraela i „Scheiny’s All Star Yiddish Revue“. Posetioci festivala će imati priliku i da čuju „Amsterdam Klezmer Band“ kao i glumca Ervina Štajnhauera koji će se publici predstaviti umetničkim dijalogom sa muzičarima iz „Klezmer Reloaded  Extended“-a. Na festivalu će nastupati i mnogi drugi poznati bendovi poput „Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra“ ili izraelskog „The Heart And The Wellspring“.

I ove godine se ovaj bečki festival organizuje u saradnji sa Bratislavom, tako da će se deo festivalskog programa održati i u tom gradu.

Više informacija o programu dostupno je na sajtu www.klezmore-vienna.at.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.