Nekategorizovano

Programeri za građane: Otvorene prijave za slanje ideja!

Kompanija Vega IT, po četvrti put, organizuje društveno-odgovornu akciju pod nazivom “Programeri za građane (Code For A Cause 4). 

Cilj ovogodišnje kampanje je pružanje pomoći neprofitnim i nevladinim organizacijama da se digitalizuju kroz izradu besplatnih softverskih rešenja koja će im pomoći u njihovom radu. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane predstavnike organizacija da prijave svoje ideje do 14. juna i na taj način doprinesu razvoju zajednice u kojoj se nalaze. 

Nakon zatvaranja prijava, sve ideje će biti postavljene na javno glasanje putem Vega IT Facebook stranice (od 21. do 25. juna) gde će građani imati prilike da glasaju za ideje. Na osnovu njihovih glasova kreiraće se lista prioriteta projekata. 

Sledeći korak biće pozivanje IT kompanija (od 29. juna do 30. jula) i digitalnih agencija (od 05. do 30. jula) koje žele da se pridruže kampanji “Programeri za građane” i daju svoj doprinos zajednici. 

Finalni događaj, Hakaton, koji će trajati 48 časova će se održati od 24. do 26. septembra. Tokom 48 časova svi učesnici će raditi na izradi softvera koji će pomoći neprofitnim i nevladinim organizacijama da se digitalizuju i lakše suoče sa svakodnevnim izazovima. 

Vlasništvo nad softverima koji se izrade tokom događaja se potpuno predaje u vlasništvo organizacijama koje su prijavile ideju.

Dodatne informacije o projektu 

“Programeri za građane” i Vega IT kompaniji 

“Programeri za građane”(Code For A Cause) je projekat koji je kompanija Vega IT pokrenula 2017. godine sa ciljem bržeg razvoja zajednice kroz izradu softverskih rešenja za neprofitne i nevladine organizacije. Projekat je takođe 2019. godine dobio Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” od strane Privredne komore Srbije. 

Zaposleni u kompaniji Vega IT su ponosni na brigu o zajednici u kojoj posluju i smatraju da je u osnovi stabilnog i jakog biznisa, snažna i razvijena društvena zajednica. Njihova vizija je stvaranje uspešne kompanije, čiji uspeh će im omogućiti da svet oko sebe učine boljim mestom za život. Kompanija je osnovana 2008. godine sa sedištem u Novom Sadu i bavi se razvojem softverskih proizvoda i uspešno posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije. 

Izvor i odgovornost objave: vegait.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.