Izložba crteža Tamare Žderić u KomBank Art holu

0

„Crteži“ koji otkrivaju novi svet

„Svet žuri, rastače se, promiče, izmiče, pada, uzdiže se, juri nezaustavljivo. Ne, ne stižemo da sve informacije pohranimo u sebe, ne uspevamo da za vreme ovog našeg kratkog života dotaknemo, dodirnemo, pojmimo, obuhvatimo, raščlanimo silnu količinu pojava i pojmova koji nas okružuju…“ – autorka izložbe „Crteži“ Tamara Žderić

Izlozba Crtezi autorke Tamare Zderic u KomBank Art holu 3

Na novootvorenoj izložbi „Crteži“ autorke Tamare Žderić u KomBank Art holu, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa radovima mlade umetnice inspirisanim sitnicama koje nas svakodnevno okružuju, ali i da sagledaju svet iz potpuno drugačijeg, zanimljivijeg ugla.

Izlozba Crtezi autorke Tamare Zderic u KomBank Art holu 4

Radovi autorke, koja je trenuto druga godina master studija slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti, rađeni su različitim tehnikama – od tuša i pera, ugljena, olovke u boji, do kolaža.

U svojim crtežima, polazeći od naizgled jednostavne forme lista jedne biljke, tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Otkrivanje novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca.“ – izjavila je autorka izložbe Tamara Žderić.

Izložba će biti otvorena do 1. septembra, a ulaz u KomBank Art hol je besplatan.

Izlozba Crtezi autorke Tamare Zderic u KomBank Art holu 6

O autorki:

Tamara Žderić je rođena 1990. godine. Završila je društveno-jezički smer u Devetoj beogradskoj gimnaziji. Trenutno završava drugu godinu master studija slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Gordana Nikolića. Osvojila je dve nagrade: nagradu XVII Bijenala studentskog crteža Srbije, 2013. godine, kao i nagradu “Stevan Knežević” za crtež u kategoriji od treće godine osnovnih do druge godine master studija, 2013. godine.

Ovo je njena četvrta samostalna izložba.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend