Božićna poruka nj. k. v. prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića

0

Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević uputio je čestitke svim vernicima širom sveta koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

„Povodom velikog praznika Hristovog rođenja, svim građanima Srbije, Republike Srpske i svim ljudima širom sveta koji slave ovaj sveti dan 7. januara, upućujem iskrene čestitke – sa željom da Božić provedu u miru i ljubavi, okruženi svojim najmilijima.

Pre svega, moja porodica i ja vam želimo dobro zdravlje. Neka vaš dom i porodica budu izvor topline, spokoja i ljubavi.

Mir Božji, Hristos se rodi!, rekao je nj. k. v. prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

S obzirom na to da je u toku rekonstrukcija Saborone crkve Svetog Save u Njujorku, nj. k. v. prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su večernjoj službi na Badnje veče u Hramu Svetog Elefterija, koji je, nakon požara iz 2016. godine, Grčka pravoslavna crkva ustupila Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) za održavanje liturgija.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine | Moje tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Kreativnost je osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, a bez nje je život besmislen! | Redovni sam član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend