Najave

Zdravko Čolić uz Kubanke i Brazilke na Vrnjačkom karnevalu

Prvi “Međunarodni Vrnjački karneval” održan je 2005. godine i objedinio je preko 40 različitih zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija. Centralno dešavanje Vrnjačkog karnevala, je velika MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA, koja je 2005. godine okupila 34 karnevalske grupe iz zemlje i inostranstva. Karnevalska povorka je brojala preko 1.500 učesnika. Već  tokom drugog karnevala formira se i dečija karnevalska povorka, a Vrnjački Karneval postaje član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).

Vrnjački karneval
Vrnjački karneval

Vrnjački Karneval danas zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i svakako predstavlja krunu dešavanja tokom sezone.

Vrnjačka Banja tokom osam dana u julu mesecu postaje jedna velika scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, izložbi, koncerata, pozorišnih predstava, sportskih dešavanja, a svakako je centralni događaj karnevala  Velika međunarodna karnevalska povorka. Veliki broj karnevalskih grupa iz celog sveta garantuje dobru zabavu i provod tokom ovih dana.

Vrnjački karneval
Vrnjački karneval

Ove godine XI. po redu Međunarodni Vrnjački karneval okupiće do sada najveći broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Od 12.-19.jula , karneval će okupiti preko 4.500 učesnika, kako domaćih, tako i  iz zemalja bivše Jugoslavije, zatim iz Brayila, Kube, Rusije, Rumunije, Bugarske….. dok će oko 300.000 posetilaca uživati u ovoj manifestaciji.

Vrnjački karneval
Vrnjački karneval

Mogu da najavim odličnu zabavu raznolikog sadržaja sa preko 80 dešavanja. Koncerti Zdravka Čolića, Goce Tržan, Bojana Marovića, Kerbera, Osvajača, Topalka, Merime Njegomir, Nade Topčagić, su samo neki od sadržaja koji ce okupirati pažnju prisutnih. Svakako centralni dogadaj karnevala , je Velika medunarodna karnevalska povorka koja ce se održati 18.jula sa početkm u 20h ,dok je povorka za najmlađe, rezervisana za 15. juli sa početkom u 19h. Posebna atrakcija će biti Karnevalske grupe iz Brazila i Kube sa atraktivnim plesačicama kao i 30 Kozaka iz Rusije sa Azovskog mora“…….. kaže Nebojša Bogićević iz  Turističke organizacije i dodaje da ćete kao i prethodnih godina, naići na topao doček domaćina i karnevalsko raspoloženje koje ce vam omogućiti da sve probleme ostavite po strani.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.