Najave Srbija

Vrhunski špijuni sveta

Ponedeljkom, od 5. oktobra do 9. novembra, u 21:00h

Vekovima je svet bio zarobljen u mreži intriga, pohlepe i izdaje. To je bilo opasno vreme konspiracija, atentata i … špijuna. Vladari iz senke su bili nemilosrdna grupa pojedinaca, koji su stvorili obaveštajnu mrežu širom planete, satkanu od šifrovanih dokumenata, neprobojnih lozinki i špijuna, čiji je posao bio da po svaku cenu, čuvaju živote svojih gospodara i gospodarica

VH Vrhunski spijuni sveta 2

Postoje bitke koje se neprestano vode – bez municije ili bombi. Te bitke se odvijaju u mračnim senkama i sivom podzemlju, u čudnim zgradama i tajnim sobama, gde plen nije teritorija ili zemlja, već informacija. Vekovima, te scene igraju tajanstveni igrači, u čijim se rukama nalazi istinska moć. Ti vrhunski špijuni, nemilosrdne i hladnokrvne sluge, spremni na sve da bi služili svojim političkim ili vladarskim vođama, utrli su put svetskoj špijunaži kakvu danas poznajemo!

Dobrodošli na putovanje kroz vekove, u mračne svetove tjudorske i elizabetanske Engleske, u Francusku iz zlokobnog doba Rišeljea i Napoleona, a potom u krvavi vrtlog građanskog rata u Americi. Upoznaćete neverovatne likove – prepredene, lukave i svemoćne, koji ne biraju sredstva do svog cilja. Uronite u psihu muškaraca i žena koji su pleli špijunske mreže ili ih uništavali.

Ko su bili ovi obični smrtnici, koji su odlučivali o životu i smrti toliko ljudi? Koje je to revolucionarne metode svaki od ovih vrhunskih špijuna osmislio? I kakav su efekat oni imali na svetsku istoriju? Upoznajte Sofiju Potocku, ljubavnicu u Poljskoj i špijunku u Turskoj, zatim Mata Hari i Frensisa Volsingema. Otkrijte pravu istinu, često mnogo uzbudljiviju od fikcije.

Uverljive dramske rekonstrukcije i čitav niz istoričara, bivših operativaca, nekadašnjih CIA i MI6 insajdera, vodećih ličnosti bezbedonosnih agencija “Ronin” i “Blekvoter”, psihologa, naučnika i poznatih autora, čine ovu seriju jedinstvenom.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.