Najave Srbija

Uskoro premijera mjuzikla „Ljubav i moda“ u Madlenianumu

Opera i teatar Madlenianum u saradnji sa produkcijom „Kako vam drago“ priprema mjuzikl „Ljubav i moda“.
Ova romantična komedija, čija se realizacija oslanja na mlade umetničke snage, biće velika radost za sve ljubitelje mjuzikla.

Lepršava, zanosna ljubavna priča iz 1960. godine uz muziku karakterističnu za to vreme biće premijerno izvedena 27. aprila, dok je repriza planirana za 28. april.

Tekst: Staša Koprivica
Reditelj: Aleksandar Nikolić
Koreografi: Anka Gaćeša i Mirela Božić Jovanović
Scenograf: Milica Stanković
Dizajn revijskih haljina: Vladimir Nićiforović
Kostimografi: Vladana Veljković, Marija Nikolić i Maja Živković

Igraju: Nina Janković, Katarina Gojković, Branislav Tomašević, Nebojša Milovanović, Tamara Aleksić, Stevan Piale, Andrija Daničić, Iva Stefanović, Ana Stojanović i Tatjana Dimitrijević.

Pored pomenutih glumaca, na sceni će biti i pevači: Dušan Šarenac, Tijana Ranđelović i Maja Živković, kao i baletski igrači Nemanja Pražić, Miloš Jadžić, Goran Vidaić, Vukan Belojević, Dunja Stanković, Helena Petrović, Neda Popović i Tara Tomašić.

Radnja mjuzikla: Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici – Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ova dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u srži tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao svoj jedinstveni Jugoteks. Ono što, sa druge strane, Rođak ne zna, jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove ćerke i Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera – rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno promeniti planove za konkurentske modne revije, i iznad svega – dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

U projektu su angažovani muzičari Luka Jovičić (bubanj), Milovan Paunović (klavir), Miladin Stojković (kontrabas), Pavle Popov (gitara), Nikola Mirosavić (truba), Saška Veljković (trombon), Ivan Teofilović (tenor saksofon) i Andrija Daničić (alt saksofon).

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.