Najave Srbija

„Ukroćena goropad“ uživo u bioskopu Cineplex UŠĆE Shopping Center

Komičan i redak balet po drami Viljema Šekspira uživo iz Boljšoj teatra

Direktan prenos baleta „Ukroćena goropad”, dela rađenog isključivo za Boljšoj scenu, zakazan je za nedelju, 24. januar od 16 časova, samo u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Ukrocena_goropad

„Ukroćena goropad“, iako komična, ozbiljna je baletska predstava, što je vrlo retko za ovaj vid umetnosti.  Komične baletske predstave veoma su rizične za koreografe, pa ih stoga ima jako malo u svetu. Ovaj balet je urađen u ekspresionističkom maniru sa mnogo slobodnih pokreta i pantomimičkih radnji karakterističnih za ovo delo. Rađen po drami Vilijema Šekspira, balet „Ukroćena goropad“ je veoma dinamičan sa mnogo događaja i prilično neobičnim završetkom.

Francuski koreograf Žan-Kristof Mailot i njegova adaptacija ove karakteristične Šekspirove komedije, rađena za igrače Boljšoja, predstavlja dvočasovni magnet za ljubitelje baleta, koji ostavlja bez daha, stavljajući akcenat na odvažnost i energiju ovih baletskih virtuoza. „Ukroćena goropad“ je predstava rađena isključivo za Boljšoj scenu i nije je moguće pogledati nigde više.

Ukrocena_goropad_Krisanova_Lantratov

Insert iz baleta „Ukroćena goropad“

U nastavku sezone prenosa baleta iz Boljšoj teatra 2015/2016, zaljubljenici u ovu umetnost će imati priliku da uživaju u snimku baleta „Spartak“, koji je zakazan za 13. mart, dok će sezonu zatvoriti Servantesov ekscentrični „Don Kihot“ 10. aprila.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.