Najave Srbija

Tribina – O bliskosti i usamljenosti, nedelja 27.3.

Tribina „O bliskosti i usamljenosti“

Dom kulture „Studentski grad“ i Tim projekta „Pričajmo o tome“ u saradnji sa izdavačkom kućom Clio u nedelju 27. marta u 20 sati u Velikoj sali DKSG organizuje tribinu „O bliskosti i usamljenosti“.

Dr Aleksandar Dimitrijević, dr Biljana Stanković i gost iznenađenja govoriće na temu usamljenosti u savremenom društvu.

PLAKAT_O_bliskosti_i_usamljenosti

U poslednjih dvadesetak godina, sve veći deo socijalne komunikacije odvija se uz minimalno učešće ljudskog tela. Milioni ljudi se druže, poveravaju, uče, igraju se i zaljubljuju najčešće koristeći samo svoje oči i vrhove prstiju u procesu primanja i slanja informacija u tehnološki svet koji im je nedokučiv i socijalnu realnost koja im izgleda bezgranično.

Sve je više robota sposobnih za ono što smo koliko juče smatrali nezamislivim – uključujući pružanje seksualnih usluga. Očekivano, ovakva situacija je iz korena promenila odnose među generacijama, rodovima, poslodavcima i zaposlenima, dovodi u pitanje moralna shvatanja i udžbenike psihopatologije, zahteva nova rešenja za vaspitanje, obrazovanje i brak.

Zajedno ćemo pokušati u otvorenom razgovoru sa učesnicima i posetiocima da razumemo koncepte samoće i usamljenosti, modernih tehnologija, i kako nas reči oblikuju, odnosno menjaju našu stvarnost. Da li smo postali bliži ili smo sada dalji nego pre? Kako prihvatiti svoju usamljenost? Kako nas ona menja? Možemo li iz nje da naučimo nešto?

Moderatorka predavanja, rebt psihoterapeut p.s. i koordinatorka projekta, Bojana Obradović.

Ulaz je besplatan.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.