Najave Srbija

Takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije

Kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije, po prvi put ove godine organizuje „Pekarijadu“ – nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara. Prijavljivanje profesionalnih pekara i onih koji se školuju za ovu profesiju traje do 23. marta, nakon čega će uslediti predselekcija i odabir finalista. Veliko finale „Pekarijade“ biće održano u Lesaffre pekarskom centru od 18. do 22. aprila 2016. godine. Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti preko veb sajta www.pekarijada.rs, a kao i SMS-om na broj 062 808818, e mailom na: pekarijada@lesaffre.rs, putem Facebook stranice „Pekarijada“ ili poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd.

Slika: www.portal-srbija.com
Slika: www.portal-srbija.com

Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati takmičiće se u četiri kategorije – pripremanje tradicionalnog obogaćenog hleba, bureka, somuna i buhtle sa džemom. Hleb po recepturi „naj hleba“ „Pekarijade“ naći će se u ponudi pekare u Maxi supermarketima širom Srbije. Najbolji mladi pekari takmičiće se u pripremanju pletenice, a pobednik će biti nagrađen zaposlenjem u jednoj od vodećih pekara u Srbiji. Sve kandidate ocenjivaće stručni žiri koga čine predstavnik Unije pekara, članovi našeg tima koji je prošle godine učestvovao na Louis Lesaffre Coupe– Evropskom pekarskom prvenstvu, predstavnici Maxi supermarketa, predstavnik Mlinpek zavoda, kao i industrijske pekare.

„Drago nam je da nastavljamo sa tradicijom započetom protekle godine, kada smo organizovali takmičenje za najbolje pekare Srbije koji su nas predstavljali na Evropskom prvenstvu. Ove godine pokrećemo „Pekarijadu“ u nameri da istaknemo najbolje pojedince u pekarstvu, ali i one koji se školuju za ovaj posao,  nagradimo njihov talenat, umeće i sposobnosti, ali i da ih podstaknemo da svoja znanja, iskustva i trendove koje primenjuju prenesu i drugim kolegama“, izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta „Pekarijade“.

„Pekarijada“ je zamišljena tako da svaki kandidat, bilo da je profesionalni ili mladi pekar, kreira svoju recepturu za proizvod poštujući kriterijume koji se nalaze u opisu proizvoda i istu tu recepturu donese na takmičenje. Pored takmičarskog karaktera, svi kandidati na „Pekarijadi“ imaju jedinstvenu priliku da steknu dragoceno iskustvo koje im može pomoći u daljem profesionalnom radu“, rekla je Cveta Jović, Product Manager kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta „Pekarijade“.

Za sve kandidate organizator će pripremiti neophodne sirovine i alat za svaku kategoriju na takmičenju, a biće dozvoljeno i da takmičar donese svoj pekarski alat koji je prethodno odobren od strane žirija. Svaki takmičar imaće ukupno četiri sata za pripremu proizvoda, a ocenjivanje kandidata vršiće svaki član žirija putem bodovanja.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.