Najave Srbija

Sutra počinje pretprodaja ulaznica za 17. Beogradski festival igre!

Od srede, 28.avgusta počinje pretprodaja ulaznica za dve predstave koje će se u okviru glavnog programa 17. Beogradskog festivala igre izvoditi na sceni Opere Madlenianum. U pitanju su gostovanja trupa BodyTraffic iz Los Anđelesa (25. mart) i La Veronal iz Madrida (31. mart). Karte će se po umanjenoj ceni prodavati isključivo na blagajni Madlenijanuma u Zemunu, i to do 1. oktobra.

Dela tri izuzetna koreografa čine neponovljivo veče u izvođenju trupe BodyTraffic iz Los Anđelesa, grada koji postaje svetski centar umetničke igre. “Prašina” tumači sile koje pokreću savremeno društvo, kroz snažan pokret i muziku koje potpisuje slavni Hofeš Šehter. “(Ne)stvarni umovi” Fernarda Hernarda Magadana koga beogradska publika pamti kao igrača Holandskog teatra igre, zasniva se na istinitoj priči o Santijagu, mentalnom bolesniku sa tipom šizofrenije u kojoj je osoba uverena da je član porodice zamenjen identičnom ličnošću. Anton Laki osmislio je “Skrivene igre: Poglavlje 1” koristeći jedinstven pokret i prodorne slike kako bi publiku poveo u imaginarni svet.

“Pasionarija” Markosa Moroa i njegove trupe La Veronal, otvara pitanja o (ne)ljudskim emocijama ka kojima svet stremi i nametnutom bljesku ideje o napretku. O putovanju od savremene planete do planete bespomoćnih odraslih ljudi. Zamislite mesto o kome svi pričaju. Svet koji je nastao kao rezultat naših dugogodišnjih napora. Bića slična ljudskim, ali savršeno dizajnirana… Sintetički krajolik i tehnološka dostignuća, bez strasti… Sadašnjost kakvu živimo tera nas da zamislimo budućnost bez osećanja i želje za razumevanjem sopstvenog života…

17. Beogradski festival igre održaće se od 21. marta do 12. aprila, 2020. godine.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.