Najave Srbija

Sutra počinje FreeDom Art Festival u Pančevu!

Kao uvod u FreeDom Art Festival biće predstavljeni murali Milana Bulatovića i Sanje Momčilović, koji će nositi poruku slobode. Događaj je predviđen za subotu, 19. avgust, sa početkom u 19 časova, u Ulici generala Petra Aračića (preko puta Gradske uprave). Tom prilikom posetioci će moći da se upoznaju i sa celokupnim programom festivala koji će trajati od 19. do 27. avgusta. Na ovogodišnjem FreeDom Art Festivalu u šest dana, kroz trinaest programa, na pet lokacija u gradu predstaviće nam se više od 120 umetnika.

Milan Bulatović završio je osnovne i master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na kome je sada i na doktorskim umetničkim studijama grafike. Bavi se slikarstvom, grafikom, digitalnom grafikom i crtežom. Izlagao je do sada na šest samostalnih i više kolektivnih izložbi. Učestvovao je u nekoliko kreativnih radionica i likovnih kolonija, a njegovi radovi mogu se naći i u javnom prostoru.

Sanja Momčilović je na završnoj godini osnovnih akademskih studija slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom, digitalnom grafikom i sito-štampom, a predmet njenog rada je ispitivanje vizuelnog potencijala u odnosu publika–delo, kao i položaj i percepcija savremenog umetničkog dela u okviru današnjeg društva u celini.

Istog dana, sa početkom u 21.30h, na Platou Milana Mladenovića, biće održan koncert duvačkog orkestra umetničkog udruženja Farra Fanfarra iz Portugalije.

Farra Fanfarra je veliki portugalski umetnički kolektiv iz Lisabona, a čine ga muzičari i zabavljači koji su visoko specijalizovani za grupnu euforiju i prenos zaraznih ritmova kroz moć akustične muzike i duvačkih instrumenata. Mešanje različitih muzičkih stilova – funk, jazz, rock, disko i punk, kao i latino i balkanskih ritmova, garantuje jedinstven i nepredvidiv doživljaj.

Tags

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.