Najave Srbija

Soul Society, značajno mesto za razvoj nove muzičke scene!

Da li znate mesto u Beogradu u kojem se neguje funk, soul i jazz scena?
Prošle zime se otvorilo mesto ležerne atmosfere svojstvene jazz klubovima, pod nazivom“Soul Society”, ušuškano u srcu Beograda na mestu već uveliko poznatog i kultnog kluba Bitef u Drinčićevoj 1.

Koliko je ova lokacija važna za kulturu grada, govori i to da pozorište Bitef teatar cele godine uspešno održava predstave na istoj adresi. Tako i novi Soul Society stvara kutak za muzičku kulturu unutar zgrade stare anglističke crkve, potpuno posvećen dobroj muzici i najkvalitetnijim soul, jazz, funk autorskim i kaver bendovima i izvođačima. Krajnji cilj je svakako mnogo veći od kratkotrajnog noćnog provoda. Cilj je stvaranje i pospešivanje nove muzičke scene, stvarajući od Soul Society drugu kuću muzičara, mesto gde će moći da se okupljaju i susreću istomišljenici ili vode konstruktivne diskusije oni koji drugačije misle, mesto gde se sastaju stvaraoci i pratioci muzike.

Klub se nalazi ispod Cetinjske ulice koja je u poslednje vreme alternativni kulturni epicentar, pa Soul Society postaje naophodni dodatak ovom umetničkom kvartu  i idealan produžetak kvalitetnog provoda jer nije ograničen novim radnim vremenom, već će raditi do 3 sata posle ponoći.

Drugu sezonu kluba sa dušom ovog petka, 25. novembra otvara Amy’s House. Ovaj osmočlani muzički sastav, sastavljen od vrhunskih muzičara, profesionalaca koji iza sebe imaju veliki broj scenskih nastupa i studijskih sati, okupio se oko ideje da donese slušaocima, pratiocima i obožavaocima čaroliju jedne od najnajgrađivanijih, i najpriznatijih pevačica, i autora novog doba. Amy’s House je kreirao totalno zvučno – vizuelni spektakl, nema sumnje jedinstven i neponovljiv.

Pevačicu Amy Winehouse, predstavlja Nevena Filipovic, mlada, afirmisana jazz/soul/fado pevačica. Zahtevnoj ulozi odgovorila je do najsitnijih detalja. Stilom, sminkom, pokretom i vokalnom interpretacijom dostigla je zapanjujuću sličnost.

Soul Society, značajno mesto za razvoj nove muzičke scene!

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.