Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

„Samo Patti“ u beogradskom Poletu

“So You Want To Be Rock’n’Roll Poet”: Veče pesama i muzike Patti Smith

„Samo Patti“, veče posvećeno Peti Smit, jednoj od najuticajnijih figura njujorške pank-rok scene, biće održano u ponedeljak, 6. februara od 20 sati u Galeriji „Polet“ (Cetinjska 15).

Poetsko – muzičkim programom u čast ove američke pesnikinje, spisateljice i vizuelne umetnice, biće predstavljen deo njenog bogatog stvaralaštva, koje je uspešno spajalo poeziju i rokenrol.

Photo by Michael McGrath, heyreverb.com

Peti Smit je javne nastupe počela kao pesnikinja, a poetski deo večeri obuhvatiće izbor iz njene dve pesničke knjige „Seventh Heaven“ (1972) i „Auguries of Innocence“ (2005), koji će upotpuniti lirski tekstovi iz „Sakupljanja vune“ (2015), u prevodu Zorana Paunovića, zapisa između priča i pesama u prozi u kojima je, govoreći o svom detinjstvu, govorila zapravo o svačijem detinjstvu.

Poeziju će čitati Tijana Parezanović, Marko Tomaš, Anja Marković, Siniša Stojanović, Jelena Grujičić, Vladimir Mihajlović, Hanna Gadomski, Aleksandar Todorov i Irena Raičević.

Pročitajte i: Noć za Koena u beogradskom Poletu

Slušaće se takođe i muzika Peti Smit, a predviđene su i projekcije delova biografskih dokumentarnih filmova, kao i snimaka sa koncerata.

Ulaz je slobodan.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.