Najave Srbija

Serija „Sisi“ od 26. decembra

Sisi (Dominique Devenport) und Franz (Jannik Schümann). Foto: TVNOW / Story House Pictures / René Arnold

Ovog decembra na kanal Epic Drama, dom najboljih međunarodnih istorijskih drama, premijerno će biti prikazana – Sisi, potpuno nova serija iz šest delova u produkciji Story House-a. Ova raskošna serija daje novi i moderan pogled na život mlade muškarače Sisi, koja je postala carica Habzburškog carstva, stvarajući političku istoriju i postajući legenda na ekranu. Ulogu carice Elizabete, čiji je izmišljeni lik ovekovečila nemačko-francuska glumica Romi Šnajder pedesetih godina prošlog veka, na nov način tumači švajcarsko-američka glumica u usponu Dominik Devenport (Noćni voz za Lisabon). Priča o ovoj revolucionarnoj carici odavno fascinira publiku, a sada je vreme da osvoji i srca i umove nove generacije u ovom novom i ambicioznom izvođenju, ispričanom iz moderne perspektive. Sisi raskošna, očaravajuća i relevantna serija emitovaće se širom centralne i istočne Evrope samo na kanalu Epic Drama, ovog decembra, sa epizodama 1 i 2 premijerno emitovanim u nedelju 26. u 21.00, i epizodama 3 i 4 u 21.00 u nedelju 2. i epizodama 5 i 6 u nedelju 9. takođe u 21.00.

Prva evropska zvezda, Sisi, sada ulazi u novu eru u ovoj fascinantnoj priči punoj intriga i strasti. Bezbrižna tinejdžerka zaljubljuje se do ušiju u moćnog i poželjnog čoveka, cara Franca, koga glumi Nemac Janik Šuman (Centar mog sveta, Charité). Ali on ima neizgovorenu mračnu i opasnu stranu: ljubav koja nije suđena. Sisi mora da bira i prihvata izazov. Kroz ovu priču o odrastanju ona postaje samouverena, moderna žena, sposobna da donosi teške odluke, da se izbori sa gubitkom i na kraju da ispuni nezavisnu ulogu carice. 

Usredsređena na odnos između ovog carskog para, Sisi, poznata kao najlepša žena u Evropi, bori se protiv strogog, čak i okrutnog režima na dvoru i za svoje ideale. Dok je Franc, ljubav njenog života, čovek čije emocije i osećanja potiskuje fasada strogog i brutalnog vladara Austrougarske. Dominik Devenport govoreći o svojoj novoj ulozi kaže: „Kada pomislim na Sisi, ne vidim osobu u svom umu, već statuu, uzdignutu i isprepletenu mitovima. Srećna sam što imam priliku da joj dam svoj lik i glas i da je prikažem kao ljudsko biće: mladu ženu sa velikim snovima i snažnim osećanjima, koja se bori za sopstvene vrednosti.“ Janik Šuman, o igranju svog lika, komentariše: „Ono što mi je posebno uzbudljivo i izazovno u vezi sa ulogom Franca jeste kompleksnost lika. Balansiranje između bezosećajnog i sumornog sa jedne strane i simpatičnog i nevinog sa druge strane smatram svojim najvećim glumačkim izazovom.“

Sisi, je savremeno oživljavanje ozloglašene priče o sazrevanju carice Habzburškog carstva i o mladim članovima carske porodice, rastrzanih između lične želje i političkih ograničenja, između moći i ranjivosti. Serija će biti premijerno prikazana [ekskluzivno] u centralnoj i istočnoj Evropi samo na kanalu Epic Drama, a po dve epizode biće emitovane nedeljom uveče u 21.00 od 26. decembra i prikazivaće se tri nedelje zaredom.

Dostupna je usluga pregleda epizoda po zahtevu. 

Izvor i odgovornost objave: Katarina.Djordjevic@viasatworld.com

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.