Filmovi&Serije Najave Hrvatska Srbija

Sedma sezona briljantne škotske krimi serije Šetland

Premijera nove, sedme sezone nagrađivane škotske krimi serije Shetland „Šetland“ na Pickbox TV stiže 14. novembra gde će se prikazivati od ponedeljka do petka. Hvaljena serija se zasniva na romanima nagrađivane britanske spisateljice krimi romana En Klivs, a sedma sezona donosi novosti u životu pronicljivog inspektora Džimija Pereza. 

NAJBOLJA ŠKOTSKA SERIJA 

Osim što je osvojila BAFTA nagradu za najbolju dramsku seriju, serija Shetland „Šetland“ se odlikuje brilijantnim misterijima i višedimenzionalnim likovima. Radnja se odvija u škotskom arhipelagu, a glavno mesto radnje je Šetland, okarakterisan unikatnim pejzažima i jedinstvenim načinom života. Policijski tim istražuje zločine koji su usko povezani sa ostrvskom zajednicom, na čelu sa snalažljivim i pronicljivim inspektorom Džimijem Perezom. U takvom izolovanom i ponekad neprijateljski nastrojenom okruženju, policijski tim nalazi kreativne načine istrage i policijskog posla.  

ŠTA NAS ČEKA U SEDMOJ SEZONI? (nastavak teksta sadrži spojlere)

Sedma sezona nastavlja tamo gde je šesta sezona stala, zato vam preporučujemo da pre čitanja o novoj sezoni pogledate šestu sezonu! 

Šesta sezona se završava tako što je Dankan (Mark Bonar), otac Džimijeve poćerke Kesi, uhapšen zbog smrti Done Kilik (Fiona Bel). I Džmi je uhapšen jer je navodno prikrivao zločin svog prijatelja. Sedma sezona nastavlja priču godinu dana kasnije. 

Veliko pitanje pre finala je bilo: hoće li Džimi imati srećan kraj ili će doživeti tragičnu sudbinu? Otkako se Meg Patison (Lusien Makavoj) prvi put pojavila u šestoj sezoni „Šetlanda“ kao medicinska sestra koja pruža palijativnu negu neizlečivo bolesnoj Doni Kilik, zaiskrilo je između nje i Džimija. 

„Osećam se privilegovano što sam glumio Džimija Pereza gotovo deset godina i što sam radio sa toliko divnih ljudi ispred i iza kamere, a takođe i što sam proveo toliko vremena na Šetlandu. Ostrva su bila veliki deo naše serije i samog Pereza“, rekao je glavni glumac Daglas Henšel.

BRILJANTNA GLUMAČKA POSTAVA

U glavnoj ulozi je Daglas Henšel kao Džimi Perez, snalažljivi i pronicljivi inspektor koji radi za šetlandsku policiju. Henšel je osvojio BAFTA nagradu za najboljeg glumca u seriji, a serija je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju 2016. Uz Henšela, tu su Alison O’Donel kao inspektorka Alison „Toš“ Mekintoš i Stiven Robertson kao policajac Sendi Vilson. Ostalu glumačku postavu čine Mark Bonar, Luis Hauden, Erin Armstrong, Džuli Grejam i En Kid.

Likovi su višedimenzionalni, radnja je uvek napeta i intrigantna, a gluma briljantna. Ovo je jedna od onih detektivskih serija koja se zaista razlikuje od drugih i s razlogom je jedna od najboljih škotskih serija. Ono što je čini posebnom je što realno prikazuje život. Priča, scenografija, snimanje, jedinstven pogled na škotska ostrva – može se reći da svaki deo ove serije zaslužuje posebnu pohvalu.  

MISTERIOZNA UBISTVA 

Shetland „Šetland“ će vas uvući u priču i odjednom ćete se i sami osećati kao inspektori koji su deo Perezovog policijskog tima. Je li reč o novcu, moći, ili možda o ljubavi? 

Misteriozna ubistva u najboljoj škotskoj krimi seriji „Šetland“ gledajte u ekskluzivnoj premijeri sedme sezone na Pickbox TV od 14. novembra! 

Izvor i odgovosrnost objave: katarina.kozul@pickbox.tv

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.